Tiramisu met crunchy choco
Voor 2 grote porties of 4 kleintjes:
1 ei (weglaten voor preggie proof, zie: TIP)
80 g mascarpone
90 g plattekaas
4 tl chocopasta
1 grote el vloeibare honing of agavesiroop
8 droge koekjes (mariakoekjes)
1 kopje straffe koffie
1 tl vanille-extract of vanillepoeder
1 el cacaopoeder
optioneel: scheutje amaretto en takjes rozemarijn voor de afwerking
1Scheid het eigeel van het eiwit. Hou het eiwit even apart. Doe de dooier in een kom. (zie: TIP, indien ei vervangen).
2Voeg bij de dooier de honing en vanille toe. Roer door elkaar. Voeg dan de macarpone en plattekaas toe en roer alles nogmaals door.
3Klop het eiwit op tot een dik, vast schuim. Roer dit onder het mascarponemengsel.
4Zet een kopje straffe koffie. Meng hier eventueel een beetje amaretto door. Zet 2 ronde glaasjes klaar. Haal 4 koekjes door de koffie en leg er 2 op de bodem van elk rond glas. Bedek elk met 1 tl chocopasta. Schep in elk glaasje nu 1/4 van het mascarponemengsel.
5Dep nogmaals 4 koekjes in de koffie, verdeel over de glaasjes, schep er nog eens een tl chocopasta op en bedek opnieuw met elk 1/4 van het mascarponemengsel. Zet voor minstens 6 uur in de koelkast.
6Werk af met een takje rozemarijn en besprenkel met cacaopoeder (door een zeefje).
7TIP: gebruik 125g slagroom in de plaats van een ei. Klop de slagroom met de vanille en honing lobbig. Al de rest blijft hetzelfde.
Ingrediënten
1 ei (weglaten voor preggie proof, zie: TIP)
80 g mascarpone
90 g plattekaas
4 tl chocopasta
1 grote el vloeibare honing of agavesiroop
8 droge koekjes (mariakoekjes)
1 kopje straffe koffie
1 tl vanille-extract of vanillepoeder
1 el cacaopoeder
optioneel: scheutje amaretto en takjes rozemarijn voor de afwerking
Aanwijzingen
1Scheid het eigeel van het eiwit. Hou het eiwit even apart. Doe de dooier in een kom. (zie: TIP, indien ei vervangen).
2Voeg bij de dooier de honing en vanille toe. Roer door elkaar. Voeg dan de macarpone en plattekaas toe en roer alles nogmaals door.
3Klop het eiwit op tot een dik, vast schuim. Roer dit onder het mascarponemengsel.
4Zet een kopje straffe koffie. Meng hier eventueel een beetje amaretto door. Zet 2 ronde glaasjes klaar. Haal 4 koekjes door de koffie en leg er 2 op de bodem van elk rond glas. Bedek elk met 1 tl chocopasta. Schep in elk glaasje nu 1/4 van het mascarponemengsel.
5Dep nogmaals 4 koekjes in de koffie, verdeel over de glaasjes, schep er nog eens een tl chocopasta op en bedek opnieuw met elk 1/4 van het mascarponemengsel. Zet voor minstens 6 uur in de koelkast.
6Werk af met een takje rozemarijn en besprenkel met cacaopoeder (door een zeefje).
7TIP: gebruik 125g slagroom in de plaats van een ei. Klop de slagroom met de vanille en honing lobbig. Al de rest blijft hetzelfde.
Tiramisu met crunchy choco
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie