Voor 2 grote porties of 4 kleintjes:




 1 ei (weglaten voor preggie proof, zie: TIP)
 80 g mascarpone 
 90 g plattekaas
 4 tl chocopasta
 1 grote el vloeibare honing of agavesiroop
 8 droge koekjes (mariakoekjes)
 1 kopje straffe koffie
 1 tl vanille-extract of vanillepoeder
 1 el cacaopoeder
 optioneel: scheutje amaretto en takjes rozemarijn voor de afwerking

1

Scheid het eigeel van het eiwit. Hou het eiwit even apart. Doe de dooier in een kom. (zie: TIP, indien ei vervangen).

2

Voeg bij de dooier de honing en vanille toe. Roer door elkaar. Voeg dan de macarpone en plattekaas toe en roer alles nogmaals door.

3

Klop het eiwit op tot een dik, vast schuim. Roer dit onder het mascarponemengsel.

4

Zet een kopje straffe koffie. Meng hier eventueel een beetje amaretto door. Zet 2 ronde glaasjes klaar. Haal 4 koekjes door de koffie en leg er 2 op de bodem van elk rond glas. Bedek elk met 1 tl chocopasta. Schep in elk glaasje nu 1/4 van het mascarponemengsel. 

5

Dep nogmaals 4 koekjes in de koffie, verdeel over de glaasjes, schep er nog eens een tl chocopasta op en bedek opnieuw met elk 1/4 van het mascarponemengsel. Zet voor minstens 6 uur in de koelkast.

6

Werk af met een takje rozemarijn en besprenkel met cacaopoeder (door een zeefje). 

7

TIP: gebruik 125g slagroom in de plaats van een ei. Klop de slagroom met de vanille en honing lobbig. Al de rest blijft hetzelfde. 



Ingrediënten

 1 ei (weglaten voor preggie proof, zie: TIP)
 80 g mascarpone 
 90 g plattekaas
 4 tl chocopasta
 1 grote el vloeibare honing of agavesiroop
 8 droge koekjes (mariakoekjes)
 1 kopje straffe koffie
 1 tl vanille-extract of vanillepoeder
 1 el cacaopoeder
 optioneel: scheutje amaretto en takjes rozemarijn voor de afwerking

Aanwijzingen

1

Scheid het eigeel van het eiwit. Hou het eiwit even apart. Doe de dooier in een kom. (zie: TIP, indien ei vervangen).

2

Voeg bij de dooier de honing en vanille toe. Roer door elkaar. Voeg dan de macarpone en plattekaas toe en roer alles nogmaals door.

3

Klop het eiwit op tot een dik, vast schuim. Roer dit onder het mascarponemengsel.

4

Zet een kopje straffe koffie. Meng hier eventueel een beetje amaretto door. Zet 2 ronde glaasjes klaar. Haal 4 koekjes door de koffie en leg er 2 op de bodem van elk rond glas. Bedek elk met 1 tl chocopasta. Schep in elk glaasje nu 1/4 van het mascarponemengsel. 

5

Dep nogmaals 4 koekjes in de koffie, verdeel over de glaasjes, schep er nog eens een tl chocopasta op en bedek opnieuw met elk 1/4 van het mascarponemengsel. Zet voor minstens 6 uur in de koelkast.

6

Werk af met een takje rozemarijn en besprenkel met cacaopoeder (door een zeefje). 

7

TIP: gebruik 125g slagroom in de plaats van een ei. Klop de slagroom met de vanille en honing lobbig. Al de rest blijft hetzelfde. 

Notes

Tiramisu met crunchy choco