Voor 1 kerstboom:
Verwarm de oven op het aantal graden dat op de verpakking van het bladerdeeg staat. (Meestal 200graden).
Rol de rollen bladerdeeg uit. Snijd 2 grote kerstboomvormpjes uit de vellen bladerdeeg. Snipper de peterselie fijn. Pel de look en snijd fijn.
Smelt de boter in een kommetje kort in de microgolfoven of in een pannetje op het kookvuur. Doe in een kommetje en voeg de look en 1/3 van de peterselie toe, roer door elkaar.
Bestrijk 1 vel bladerdeeg met de boter-peterseliesaus. Verdeel nog wat extra peterselie eroverheen. Voeg de cheddar en Parmezaanse kaas toe. Leg het andere vel bladerdeeg er mooi overheen en haal het papiertje eraf. Geef dan inkepingen aan de zijkanten van de kerstboomvorm. Draai de reepjes elk 2à3 keer om, zo krijg je ‘kersttakjes’.
Klop het ei los in een kommetje. Besmeer het bladerdeeg met het ei. Bestrooi nogmaals met de peterselie.
Bak 12 à 15 minuten in de oven tot het een goudbruin kleurtje heeft.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op het aantal graden dat op de verpakking van het bladerdeeg staat. (Meestal 200graden).
Rol de rollen bladerdeeg uit. Snijd 2 grote kerstboomvormpjes uit de vellen bladerdeeg. Snipper de peterselie fijn. Pel de look en snijd fijn.
Smelt de boter in een kommetje kort in de microgolfoven of in een pannetje op het kookvuur. Doe in een kommetje en voeg de look en 1/3 van de peterselie toe, roer door elkaar.
Bestrijk 1 vel bladerdeeg met de boter-peterseliesaus. Verdeel nog wat extra peterselie eroverheen. Voeg de cheddar en Parmezaanse kaas toe. Leg het andere vel bladerdeeg er mooi overheen en haal het papiertje eraf. Geef dan inkepingen aan de zijkanten van de kerstboomvorm. Draai de reepjes elk 2à3 keer om, zo krijg je ‘kersttakjes’.
Klop het ei los in een kommetje. Besmeer het bladerdeeg met het ei. Bestrooi nogmaals met de peterselie.
Bak 12 à 15 minuten in de oven tot het een goudbruin kleurtje heeft.
Geef een reactie