Appel-pecan cake
Voor 1 cake van ca. 10 stuks:
3 kleine appeltjes
3 eieren
100 g volkoren meel
100 amandelmeel
4 el yoghurt (ik neem met vanille-of kaneelsmaak)
70 g pecannoten
4 el amandelschaafsel
3 tl kaneel
2 tl amandelextract (amandelaroma in een flesje)
1 tl baking soda, bicarbonaat of bakpoeder
4 tl agavesiroop of maple syrup
Snufje zout en olijfolie
1Verwarm de oven op heteluchtfunctie op 160 graden.
2Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.
3Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appeltjes toe en roerbak kort. Voeg 1 tl kaneel, 2 tl agavesiroop, de pecannoten en het amandelschaafsel toe. Roerbak tot de appeltjes zacht zijn.
4Schep de yoghurt in een kom. Voeg de eieren toe en klop los. Voeg daarbij het amandelaroma, 2 tl agavesiroop en 2 tl kaneel toe. Roer nogmaals goed door.
5Voeg nu het meel, de bloem, snufje zout en bicarbonaat toe aan de kom en roer alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de appel-pecan mengeling toe en roer nogmaals.
6Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strijk open. Voeg on top nog de rest van de appel-pecanmengeling toe. Zet gedurende 45 minuten in de oven.
7Laat afkoelen, of serveer net zoals ik lauwwarm! Mhmmmmm!
8BEWAARTIP: bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten pot op kamertemperatuur of vries in porties in. Wil je dan een plak uit de diepvries opeten? Leg bevroren op een bord, verwarm +-2,5 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Smakelijk!
Ingrediënten
3 kleine appeltjes
3 eieren
100 g volkoren meel
100 amandelmeel
4 el yoghurt (ik neem met vanille-of kaneelsmaak)
70 g pecannoten
4 el amandelschaafsel
3 tl kaneel
2 tl amandelextract (amandelaroma in een flesje)
1 tl baking soda, bicarbonaat of bakpoeder
4 tl agavesiroop of maple syrup
Snufje zout en olijfolie
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op heteluchtfunctie op 160 graden.
2Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.
3Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appeltjes toe en roerbak kort. Voeg 1 tl kaneel, 2 tl agavesiroop, de pecannoten en het amandelschaafsel toe. Roerbak tot de appeltjes zacht zijn.
4Schep de yoghurt in een kom. Voeg de eieren toe en klop los. Voeg daarbij het amandelaroma, 2 tl agavesiroop en 2 tl kaneel toe. Roer nogmaals goed door.
5Voeg nu het meel, de bloem, snufje zout en bicarbonaat toe aan de kom en roer alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de appel-pecan mengeling toe en roer nogmaals.
6Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strijk open. Voeg on top nog de rest van de appel-pecanmengeling toe. Zet gedurende 45 minuten in de oven.
7Laat afkoelen, of serveer net zoals ik lauwwarm! Mhmmmmm!
8BEWAARTIP: bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten pot op kamertemperatuur of vries in porties in. Wil je dan een plak uit de diepvries opeten? Leg bevroren op een bord, verwarm +-2,5 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Smakelijk!
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie