Voor 1 cake van ca. 10 stuks:




 3 kleine appeltjes
 3 eieren
 100 g volkoren meel
 100 amandelmeel
 4 el yoghurt (ik neem met vanille-of kaneelsmaak)
 70 g pecannoten
 4 el amandelschaafsel
 3 tl kaneel
 2 tl amandelextract (amandelaroma in een flesje)
 1 tl baking soda, bicarbonaat of bakpoeder
 4 tl agavesiroop of maple syrup
 Snufje zout en olijfolie

1

Verwarm de oven op heteluchtfunctie op 160 graden.

 

2

Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.

 

3

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appeltjes toe en roerbak kort. Voeg 1 tl kaneel, 2 tl agavesiroop, de pecannoten en het amandelschaafsel toe. Roerbak tot de appeltjes zacht zijn.

 

4

Schep de yoghurt in een kom. Voeg de eieren toe en klop los. Voeg daarbij het amandelaroma, 2 tl agavesiroop en 2 tl kaneel toe. Roer nogmaals goed door.

 

5

Voeg nu het meel, de bloem, snufje zout en bicarbonaat toe aan de kom en roer alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de appel-pecan mengeling toe en roer nogmaals.

 

6

Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strijk open. Voeg on top nog de rest van de appel-pecanmengeling toe. Zet gedurende 45 minuten in de oven.

 

7

Laat afkoelen, of serveer net zoals ik lauwwarm! Mhmmmmm!

8

BEWAARTIP: bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten pot op kamertemperatuur of vries in porties in. Wil je dan een plak uit de diepvries opeten? Leg bevroren op een bord, verwarm +-2,5 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Smakelijk!



Ingrediënten

 3 kleine appeltjes
 3 eieren
 100 g volkoren meel
 100 amandelmeel
 4 el yoghurt (ik neem met vanille-of kaneelsmaak)
 70 g pecannoten
 4 el amandelschaafsel
 3 tl kaneel
 2 tl amandelextract (amandelaroma in een flesje)
 1 tl baking soda, bicarbonaat of bakpoeder
 4 tl agavesiroop of maple syrup
 Snufje zout en olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op heteluchtfunctie op 160 graden.

 

2

Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.

 

3

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appeltjes toe en roerbak kort. Voeg 1 tl kaneel, 2 tl agavesiroop, de pecannoten en het amandelschaafsel toe. Roerbak tot de appeltjes zacht zijn.

 

4

Schep de yoghurt in een kom. Voeg de eieren toe en klop los. Voeg daarbij het amandelaroma, 2 tl agavesiroop en 2 tl kaneel toe. Roer nogmaals goed door.

 

5

Voeg nu het meel, de bloem, snufje zout en bicarbonaat toe aan de kom en roer alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de appel-pecan mengeling toe en roer nogmaals.

 

6

Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strijk open. Voeg on top nog de rest van de appel-pecanmengeling toe. Zet gedurende 45 minuten in de oven.

 

7

Laat afkoelen, of serveer net zoals ik lauwwarm! Mhmmmmm!

8

BEWAARTIP: bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten pot op kamertemperatuur of vries in porties in. Wil je dan een plak uit de diepvries opeten? Leg bevroren op een bord, verwarm +-2,5 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Smakelijk!

Notes

Appel-pecan cake