Rijstpasteitjes met cottage cheese en spinazie
Voor 2 personen (4 pasteitjes):
Voor de pateitjes
2 eieren
60 g verse spinazie
4 vellen rijstpapier
400 g cottage cheese
50 g geraspte grana padano
scheut olijfolie, peper, tijm en zeezout
Voor de pittige tomatensaus:
250 g kerstomaten
½ rode peper
5 el olijfolie en snufje zout
1 tl zusto suikervervanger, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
1 el xeresazijn of sojasaus
Voor de pesto (optioneel):
1 bussel basilicum
50 g grana padano
4 el olijfolie
1Verwarm de oven voor op 220 C°.
2Snijd de rode peper in twee, verwijder zaadjes en snijd fijn.
3Doe de tomaten in een ovenschaal en prik ze allemaal in met een vork. Voeg de rode peper toe, 2 el olijfolie, de zoetstof en zout. Meng en zet 20 min in de oven.
4Hak de spinazie grof. Meng de cottage cheese met de grofgehakte spinazie, 50g grana padano, peper en zout.
Klop de eieren los met wat tijm, peper en zout in een schaal die minstens even groot is als de vellen rijstpapier. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Dompel 1 vel rijstpapier in het losgeklopte ei en leg het in een hoek van de ovenplaat. Schep ¼ van de spinazievulling in het midden van het rijstpapier, in de vorm van een vierkant, en plooi de randen erover. Maak 4 vellen rijstpaper op dezelfde manier en bak ze 20 min in de oven (op 220 C°).
5Mix de tomaten en de rode peper fijn met 3 el olijfolie en de xeresazijn/soja saus. Breng verder op smaak.
OPTIONEEL voor de pesto: mix de basilicumblaadjes fijn met 4 el olijfolie en 50g grana padano en breng verder op smaak. Te dik? Voeg nog wat olie toe.
6Serveer de rijstpasteitjes met de tomatensaus en eventueel de (verse) pesto.
Ingrediënten
Voor de pateitjes
2 eieren
60 g verse spinazie
4 vellen rijstpapier
400 g cottage cheese
50 g geraspte grana padano
scheut olijfolie, peper, tijm en zeezout
Voor de pittige tomatensaus:
250 g kerstomaten
½ rode peper
5 el olijfolie en snufje zout
1 tl zusto suikervervanger, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
1 el xeresazijn of sojasaus
Voor de pesto (optioneel):
1 bussel basilicum
50 g grana padano
4 el olijfolie
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 220 C°.
2Snijd de rode peper in twee, verwijder zaadjes en snijd fijn.
3Doe de tomaten in een ovenschaal en prik ze allemaal in met een vork. Voeg de rode peper toe, 2 el olijfolie, de zoetstof en zout. Meng en zet 20 min in de oven.
4Hak de spinazie grof. Meng de cottage cheese met de grofgehakte spinazie, 50g grana padano, peper en zout.
Klop de eieren los met wat tijm, peper en zout in een schaal die minstens even groot is als de vellen rijstpapier. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Dompel 1 vel rijstpapier in het losgeklopte ei en leg het in een hoek van de ovenplaat. Schep ¼ van de spinazievulling in het midden van het rijstpapier, in de vorm van een vierkant, en plooi de randen erover. Maak 4 vellen rijstpaper op dezelfde manier en bak ze 20 min in de oven (op 220 C°).
5Mix de tomaten en de rode peper fijn met 3 el olijfolie en de xeresazijn/soja saus. Breng verder op smaak.
OPTIONEEL voor de pesto: mix de basilicumblaadjes fijn met 4 el olijfolie en 50g grana padano en breng verder op smaak. Te dik? Voeg nog wat olie toe.
6Serveer de rijstpasteitjes met de tomatensaus en eventueel de (verse) pesto.
Rijstpasteitjes met cottage cheese en spinazie
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie