Voor 2 personen:




 4 eieren 
 1 lente-uitje
 2 takjes bladpeterselie
 10 takjes bieslook
 6 sneetjes volkoren toastbrood
 3 el mayo- of yoghinaise
 zwarte peper

1

Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en laat 8 min lichtjes koken. Laat ze 2 min in koud water schrikken.

2

Pel de hardgekookte eieren en snijd ze verticaal in 2. Houd de 3 mooiste helften apart en hak de rest met een mes grof. Hak de peterselie, de bieslook en het lente-uitje fijn en schep ze, samen met de mayonaise, bij de eieren. Kruid royaal met peper (maar niet met zout) en meng.

3

Neem 3 sneetjes toastbrood en leg ½ hardgekookt ei in het midden van elk sneetje. Verdeel er de eiersalade rond, sluit de sandwiches en snijd ze in 2, in dezelfde richting als de halve hardgekookte eieren voor een prachtige look. 

4

Tip: Geef je eiersalade méér pit: vervang 1 el mayonaise door 1 el mosterd.



Categorie

Ingrediënten

 4 eieren 
 1 lente-uitje
 2 takjes bladpeterselie
 10 takjes bieslook
 6 sneetjes volkoren toastbrood
 3 el mayo- of yoghinaise
 zwarte peper

Aanwijzingen

1

Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en laat 8 min lichtjes koken. Laat ze 2 min in koud water schrikken.

2

Pel de hardgekookte eieren en snijd ze verticaal in 2. Houd de 3 mooiste helften apart en hak de rest met een mes grof. Hak de peterselie, de bieslook en het lente-uitje fijn en schep ze, samen met de mayonaise, bij de eieren. Kruid royaal met peper (maar niet met zout) en meng.

3

Neem 3 sneetjes toastbrood en leg ½ hardgekookt ei in het midden van elk sneetje. Verdeel er de eiersalade rond, sluit de sandwiches en snijd ze in 2, in dezelfde richting als de halve hardgekookte eieren voor een prachtige look. 

4

Tip: Geef je eiersalade méér pit: vervang 1 el mayonaise door 1 el mosterd.

Notes

Sando sandwich met eiersalade