Mijn zoontje van 2 jaar moest naar een verjaardagfeestje en de mama had me gevraagd een leuke, gezondere cake te bakken. Vandaar deze ietwat kids-party-achtige look😂
Het glazuur en de feestdecoratie kan je gerust achterwegen laten en dan heb je een ‘normale’ cake😅
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer een ring- of ronde cakevorm van 24 cm diameter met een beetje boter en zet hem in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het deeg minder snel gaat kleven na het bakken.
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, bicarbonaat, de suikervervanger, de eieren, de olie en de yoghurt in een kom en voeg fijngeraspte citroenzeste toe. Meng alles gedurende 2 min met een elektrische klopper, eerst op minimumsnelheid, dan op hoge snelheid.
Giet bijna al het deeg in de bakvorm en houd een klein deeltje apart. Verdeel 150 g (diepgevroren) frambozen over het deeg: vorm een centrale lijn en vermijd zoveel mogelijk dat ze de randen van de bakvorm raken. Overgiet ze met de rest van het deeg (zonder ze in het deeg te duwen). Zet ca. 50 min in de oven. Ga er met een prikker door om te checken of de cake gaar is. Laat de taart 10 min rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
Maak nu de glazuur indien gewenst. Mix met een staafmixer de frambozen met 2 el citroensap tot puree. Giet door een zeef, zodat de pitjes eruit zijn. De pitjes gooi je weg. Neem een kom en mix de roomkaas, het framboos-citroensap en het water met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de zusto rustig toe terwijl je verder mixt. Ga door tot er een gladde glazuur ontstaat. Overgiet de bovenkant van de cake met glazuur en werk eventueel af met suikerdecoraties. Laat een uurtje opstijven in de koelkast voor het opdienen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer een ring- of ronde cakevorm van 24 cm diameter met een beetje boter en zet hem in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het deeg minder snel gaat kleven na het bakken.
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, bicarbonaat, de suikervervanger, de eieren, de olie en de yoghurt in een kom en voeg fijngeraspte citroenzeste toe. Meng alles gedurende 2 min met een elektrische klopper, eerst op minimumsnelheid, dan op hoge snelheid.
Giet bijna al het deeg in de bakvorm en houd een klein deeltje apart. Verdeel 150 g (diepgevroren) frambozen over het deeg: vorm een centrale lijn en vermijd zoveel mogelijk dat ze de randen van de bakvorm raken. Overgiet ze met de rest van het deeg (zonder ze in het deeg te duwen). Zet ca. 50 min in de oven. Ga er met een prikker door om te checken of de cake gaar is. Laat de taart 10 min rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
Maak nu de glazuur indien gewenst. Mix met een staafmixer de frambozen met 2 el citroensap tot puree. Giet door een zeef, zodat de pitjes eruit zijn. De pitjes gooi je weg. Neem een kom en mix de roomkaas, het framboos-citroensap en het water met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de zusto rustig toe terwijl je verder mixt. Ga door tot er een gladde glazuur ontstaat. Overgiet de bovenkant van de cake met glazuur en werk eventueel af met suikerdecoraties. Laat een uurtje opstijven in de koelkast voor het opdienen.
Geef een reactie