Voor 2 personen:
Verwarm de oven voor op 200 graden op de heteluchtfunctie.
Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Was de prei en snijd in stukjes. Snijd de mozzarella in fijne plakjes. Verwijder de pel van de sjalotjes en snipper fijn. Snijd de champignons eventueel in schijfes.
Bak de sjalot glazig op een antikleefpan in wat kokosolie. Voeg het gehakt eraan toe en bak even kort goudbruin. Kruid af met peper en zout en zet het vuur af en zet opzij.
Doe water in een kookpot en kook de aardappelen 12 minuten. Vul ook een kookpot met een bodempje water en kook de prei tegelijk gedurende 10 minuten. Giet de aardappels en de prei af en mix met een staafmixer samen tot een stampot. Kruid af met nootmuskaat.
Doe het gehakt in een ovenschaal. Voeg eventueel de champignons toe. Strijk de preipuree hierover open en verdeel er de mozzarella overheen. Zet 25 minuten in de oven. Smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden op de heteluchtfunctie.
Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Was de prei en snijd in stukjes. Snijd de mozzarella in fijne plakjes. Verwijder de pel van de sjalotjes en snipper fijn. Snijd de champignons eventueel in schijfes.
Bak de sjalot glazig op een antikleefpan in wat kokosolie. Voeg het gehakt eraan toe en bak even kort goudbruin. Kruid af met peper en zout en zet het vuur af en zet opzij.
Doe water in een kookpot en kook de aardappelen 12 minuten. Vul ook een kookpot met een bodempje water en kook de prei tegelijk gedurende 10 minuten. Giet de aardappels en de prei af en mix met een staafmixer samen tot een stampot. Kruid af met nootmuskaat.
Doe het gehakt in een ovenschaal. Voeg eventueel de champignons toe. Strijk de preipuree hierover open en verdeel er de mozzarella overheen. Zet 25 minuten in de oven. Smakelijk!
Geef een reactie