Voor 1 grote pot:
Verwarm de oven op 165 graden op de heteluchtfunctie.
Snijd de noten in stukjes of schijfjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
Giet de havervlokken op de ovenplaat en voeg de nootjes, pompoenpitten, gesmolten kokosolie en honing toe. Roer alles onder elkaar. Zet voor 20 minuten in de oven. Roer geregeld om!
Haal na 20 minuten de ovenplaat even uit de oven en voeg de veenbessen toe. Roer nogmaals alles om en schuif opnieuw ca. 20 minuten de oven in. Roer intussentijd ook nog eens de boel goed om, zodat niets gaat verbranden. Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Zet de oven open en laat de granola zo in de oven afkoelen.
De granola is 3 tot 4 weken houdbaar in een afgesloten pot. Serveer bij yoghurt of bij een fruitsalade. Voeg wel geen honing meer toe, dan wordt het te suikerrijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 165 graden op de heteluchtfunctie.
Snijd de noten in stukjes of schijfjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
Giet de havervlokken op de ovenplaat en voeg de nootjes, pompoenpitten, gesmolten kokosolie en honing toe. Roer alles onder elkaar. Zet voor 20 minuten in de oven. Roer geregeld om!
Haal na 20 minuten de ovenplaat even uit de oven en voeg de veenbessen toe. Roer nogmaals alles om en schuif opnieuw ca. 20 minuten de oven in. Roer intussentijd ook nog eens de boel goed om, zodat niets gaat verbranden. Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Zet de oven open en laat de granola zo in de oven afkoelen.
De granola is 3 tot 4 weken houdbaar in een afgesloten pot. Serveer bij yoghurt of bij een fruitsalade. Voeg wel geen honing meer toe, dan wordt het te suikerrijk!
Geef een reactie