Voor 2 personen:
Giet de zaden en amandelschilfers in een kom. Ga met de kippenfiltes door de zaden-amandelmengeling zodat ze volledig eraan plakken en de filets bedekken.
Rasp de buitenste, vuile laag van de wortels eraf met een dunschiller. Maak sliertjes van de wortels met behulp van een dunschiller of nog beter met een spiraalsnijder (dit gaat veel vlotter!).
Verhit een antikleefpan met wat olijfolie in. Bak de schnitzels op een zacht vuur aan beide zijden goudbruin. Elke zijde heeft ongeveer 6 minuten nodig.
Verhit ondertussen ook wat olijfolie in een wokpan. Laat op een zacht vuur de wortelslierten bakken. Laat het ongeveer 8 min bakken tot ze al dente gaar zijn.
Haal de kippenschnitzel van het vuur en dresseer samen met de tricoloré van wortel op het bord.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Giet de zaden en amandelschilfers in een kom. Ga met de kippenfiltes door de zaden-amandelmengeling zodat ze volledig eraan plakken en de filets bedekken.
Rasp de buitenste, vuile laag van de wortels eraf met een dunschiller. Maak sliertjes van de wortels met behulp van een dunschiller of nog beter met een spiraalsnijder (dit gaat veel vlotter!).
Verhit een antikleefpan met wat olijfolie in. Bak de schnitzels op een zacht vuur aan beide zijden goudbruin. Elke zijde heeft ongeveer 6 minuten nodig.
Verhit ondertussen ook wat olijfolie in een wokpan. Laat op een zacht vuur de wortelslierten bakken. Laat het ongeveer 8 min bakken tot ze al dente gaar zijn.
Haal de kippenschnitzel van het vuur en dresseer samen met de tricoloré van wortel op het bord.
Geef een reactie