Voor 2 personen:



 160 rode linzen (droog gewogen)
 200 gr tomatenblokjes in blik
 200 gr natuuryoghurt
 12 scampi's
 1 ajuin
 2 grote wortels
 Paprikapoeder, oregano, peper, Himalaya zout
 Olijfolie

1

Ontdooi en/of kuis de scampi's als dit nodig is.
Kook de linzen gaar zoals vermeld staat op de verpakking. Kuis de wortels. Snipper de ajuin fijn.
Maak sliertjes van de wortels en de courgette met behulp van een spiraalsnijder (ik gebruik de Braun MultiQuick 5 Vario).

2

Doe wat olijfolie in een antiaanbakpan. Doe de ajuin in de pan en bak glazig. Voeg de courgetti en worteli toe en roerbak gaar.
Bak ondertussen de scampi's heel kort op in een andere pan in wat olijfolie.

3

Giet de linzen af met behulp van een vergiet en voeg ze toe aan de pan. Voeg de tomatenblokjes, de scampi's en de yoghurt (of room) ook toe.
Laat alles nogmaals kort opbakken. Kruid af met de kruiden. Smakelijk!



Ingrediënten

 160 rode linzen (droog gewogen)
 200 gr tomatenblokjes in blik
 200 gr natuuryoghurt
 12 scampi's
 1 ajuin
 2 grote wortels
 Paprikapoeder, oregano, peper, Himalaya zout
 Olijfolie

Aanwijzingen

1

Ontdooi en/of kuis de scampi's als dit nodig is.
Kook de linzen gaar zoals vermeld staat op de verpakking. Kuis de wortels. Snipper de ajuin fijn.
Maak sliertjes van de wortels en de courgette met behulp van een spiraalsnijder (ik gebruik de Braun MultiQuick 5 Vario).

2

Doe wat olijfolie in een antiaanbakpan. Doe de ajuin in de pan en bak glazig. Voeg de courgetti en worteli toe en roerbak gaar.
Bak ondertussen de scampi's heel kort op in een andere pan in wat olijfolie.

3

Giet de linzen af met behulp van een vergiet en voeg ze toe aan de pan. Voeg de tomatenblokjes, de scampi's en de yoghurt (of room) ook toe.
Laat alles nogmaals kort opbakken. Kruid af met de kruiden. Smakelijk!

Notes

Linzen risotto met worteli-courgetti en scampi