Voor 1 grote kom (ca. 8 porties):



 3 rode uien
 2 teentjes look
 6 grote wortels
 2 aardappels
 3 rode paprika's
 10 tomaten
 2 blokjes groentebouillon
 olijfolie, peper, zout en kurkuma

1

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Pel de uien en look en snijd ook grof. Maak de wortels schoon en snijd ook in grove stukken.

2

Verwarm in een grote kookpot flink wat olijfolie. Bak de ui en look even kort op. Voeg de blokjes aardappel en wortel toe. Laat 5 minuten opbakken. Voeg nadien 1 liter water toe en laat op hoog vuur koken met het deksel op de pot gedurende 8 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken en verwijder de kroontjes. Snijd de paprika's in blokjes (verwijder zaden en zaadlijsten).

3

Voeg nu de tomaten, paprika en de bouillonblokjes toe aan de kookpot en voeg nogmaals 0.5 liter water toe. Laat alles gedurende 20 minuten inkoken met het deksel op de pot op middelhoog vuur.

4

Mix het geheel tot een romige soep en kruid af met de kruiden.



Ingrediënten

 3 rode uien
 2 teentjes look
 6 grote wortels
 2 aardappels
 3 rode paprika's
 10 tomaten
 2 blokjes groentebouillon
 olijfolie, peper, zout en kurkuma

Aanwijzingen

1

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Pel de uien en look en snijd ook grof. Maak de wortels schoon en snijd ook in grove stukken.

2

Verwarm in een grote kookpot flink wat olijfolie. Bak de ui en look even kort op. Voeg de blokjes aardappel en wortel toe. Laat 5 minuten opbakken. Voeg nadien 1 liter water toe en laat op hoog vuur koken met het deksel op de pot gedurende 8 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken en verwijder de kroontjes. Snijd de paprika's in blokjes (verwijder zaden en zaadlijsten).

3

Voeg nu de tomaten, paprika en de bouillonblokjes toe aan de kookpot en voeg nogmaals 0.5 liter water toe. Laat alles gedurende 20 minuten inkoken met het deksel op de pot op middelhoog vuur.

4

Mix het geheel tot een romige soep en kruid af met de kruiden.

Notes

Vitamin-C soep van wortel, tomaat, paprika en rode ui