Voor 1 cheesecake (8 porties):



 1 kruimeldeeg (vers verpakt)of bladerdeeg kan ook!
 2 eierenVegan? Vervang de eieren door 3 theelepels witte maïzena
 500 g kwark (=verse kaas) met vanille- of aardbeismaak of plantaardige yoghurtJe kan ook bij gewone kwark/yoghurt 8 druppels vanilleextract toevoegen of 8 aardbeien eronder mixen
 1 tl kaneel
 3 el agavesiroop of kokosbloesemsuiker
 10 aardbeien
 ½ granaatappel
 handvol amandelschilfers

1

Verwarm de oven op 160 graden.

2

Meng de kwark met de kaneel en de agavesiroop.

3

Klop de eieren luchtig in een aparte kom en voeg nadien al roerend toe aan de kwark. Roer alles nog eens goed om.

4

Het kruimeldeeg is meestal opgerold in een bakpapier. Rol het bakpapier met het kruimeldeeg op open overheen een ronde of vierkante bakvorm van 24 à 26 cm (gebruik het bakpapiertje dat rond het kruimeldeeg zit. Ontbreekt dit? Neem dan een bakpapier). Druk aan zodat je een taartbodem krijgt. Giet het kwarkmengsel erin. Zet ca. 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de koelkast. Bekleed nadien met de aardbeien, granaatappelpitjes (dit doe je door 4 granaatappelhelften in een kom met water te houden. Duw de pitjes eruit en scheid de pitjes van de witte velletjes) en de amdandelschilfers.



Ingrediënten

 1 kruimeldeeg (vers verpakt)of bladerdeeg kan ook!
 2 eierenVegan? Vervang de eieren door 3 theelepels witte maïzena
 500 g kwark (=verse kaas) met vanille- of aardbeismaak of plantaardige yoghurtJe kan ook bij gewone kwark/yoghurt 8 druppels vanilleextract toevoegen of 8 aardbeien eronder mixen
 1 tl kaneel
 3 el agavesiroop of kokosbloesemsuiker
 10 aardbeien
 ½ granaatappel
 handvol amandelschilfers

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 160 graden.

2

Meng de kwark met de kaneel en de agavesiroop.

3

Klop de eieren luchtig in een aparte kom en voeg nadien al roerend toe aan de kwark. Roer alles nog eens goed om.

4

Het kruimeldeeg is meestal opgerold in een bakpapier. Rol het bakpapier met het kruimeldeeg op open overheen een ronde of vierkante bakvorm van 24 à 26 cm (gebruik het bakpapiertje dat rond het kruimeldeeg zit. Ontbreekt dit? Neem dan een bakpapier). Druk aan zodat je een taartbodem krijgt. Giet het kwarkmengsel erin. Zet ca. 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de koelkast. Bekleed nadien met de aardbeien, granaatappelpitjes (dit doe je door 4 granaatappelhelften in een kom met water te houden. Duw de pitjes eruit en scheid de pitjes van de witte velletjes) en de amdandelschilfers.

Notes

Crusty cheesecake met aardbei en granaatappel