Voor 1 grote pot granola (minstens 4 weken houdbaar) en yoghurt voor 2 personen:
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de kokosolie in een koffietas en zet in de warmwordende oven, zodat de kokosolie vloeibaar wordt.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Hak de noten grof. Doe de noten, havervlokken, pitten, amandelschilfers en eventueel de gepofte spelt op de ovenplaat en roer door elkaar. Voeg de honing en gesmolten kokosolie toe en roer nogmaals goed door elkaar. Zet 35 minuten in de oven, draai wel geregeld eens goed om! Haal uit de oven en verdeel er de chocolade in stukjes over. Roer om zodat de chocolade smelt en zich verdeeld over de warme granola. Laat de granola afkoelen. Bewaar enkele weken in een afgesloten pot of jar.
Schil de mango, verwijder de pit. Mix de mango tot een platte moes. Roer onder de Griekse yoghurt. Serveer de mangoyoghurt met de granola.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de kokosolie in een koffietas en zet in de warmwordende oven, zodat de kokosolie vloeibaar wordt.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Hak de noten grof. Doe de noten, havervlokken, pitten, amandelschilfers en eventueel de gepofte spelt op de ovenplaat en roer door elkaar. Voeg de honing en gesmolten kokosolie toe en roer nogmaals goed door elkaar. Zet 35 minuten in de oven, draai wel geregeld eens goed om! Haal uit de oven en verdeel er de chocolade in stukjes over. Roer om zodat de chocolade smelt en zich verdeeld over de warme granola. Laat de granola afkoelen. Bewaar enkele weken in een afgesloten pot of jar.
Schil de mango, verwijder de pit. Mix de mango tot een platte moes. Roer onder de Griekse yoghurt. Serveer de mangoyoghurt met de granola.
Geef een reactie