Voor 1 grote pot granola (minstens 4 weken houdbaar) en yoghurt voor 2 personen:



Voor de granola:
 500 g notenmix naar keuzeik gebruik hazel-, wal-, amandel, en pecannoten
 200 g grove havervlokken
 100 g donkere chocolade (80% cacao of meer)
 3 el kokosolie
 5 el amandelschilfers
 4 el agavesiroop
 handvol pompoen- en/of zonnebloempitten
 Optioneel: 2 handen vol gepofte spelt(Albert Heijn/Delhaize)
Voor de yoghurt:
 ½ mangoof een handvol diepvries mangoblokjes
 300 g Griekse yoghurt

1

Verwarm de oven op 160 graden. Doe de kokosolie in een koffietas en zet in de warmwordende oven, zodat de kokosolie vloeibaar wordt.

2

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Hak de noten grof. Doe de noten, havervlokken, pitten, amandelschilfers en eventueel de gepofte spelt op de ovenplaat en roer door elkaar. Voeg de honing en gesmolten kokosolie toe en roer nogmaals goed door elkaar. Zet 35 minuten in de oven, draai wel geregeld eens goed om! Haal uit de oven en verdeel er de chocolade in stukjes over. Roer om zodat de chocolade smelt en zich verdeeld over de warme granola. Laat de granola afkoelen. Bewaar enkele weken in een afgesloten pot of jar.

3

Schil de mango, verwijder de pit. Mix de mango tot een platte moes. Roer onder de Griekse yoghurt. Serveer de mangoyoghurt met de granola.



Ingrediënten

Voor de granola:
 500 g notenmix naar keuzeik gebruik hazel-, wal-, amandel, en pecannoten
 200 g grove havervlokken
 100 g donkere chocolade (80% cacao of meer)
 3 el kokosolie
 5 el amandelschilfers
 4 el agavesiroop
 handvol pompoen- en/of zonnebloempitten
 Optioneel: 2 handen vol gepofte spelt(Albert Heijn/Delhaize)
Voor de yoghurt:
 ½ mangoof een handvol diepvries mangoblokjes
 300 g Griekse yoghurt

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 160 graden. Doe de kokosolie in een koffietas en zet in de warmwordende oven, zodat de kokosolie vloeibaar wordt.

2

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Hak de noten grof. Doe de noten, havervlokken, pitten, amandelschilfers en eventueel de gepofte spelt op de ovenplaat en roer door elkaar. Voeg de honing en gesmolten kokosolie toe en roer nogmaals goed door elkaar. Zet 35 minuten in de oven, draai wel geregeld eens goed om! Haal uit de oven en verdeel er de chocolade in stukjes over. Roer om zodat de chocolade smelt en zich verdeeld over de warme granola. Laat de granola afkoelen. Bewaar enkele weken in een afgesloten pot of jar.

3

Schil de mango, verwijder de pit. Mix de mango tot een platte moes. Roer onder de Griekse yoghurt. Serveer de mangoyoghurt met de granola.

Notes

Notengranola (met mangoyoghurt)