Voor 2 personen als lichte lunch of als side dish:



 200 g geraspte witte kool (in een zakje)
 200 g kikkererwten in blik (netto)
 1 zoete appel
 1 limoen
 kokosolie, peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een grillplaat met bakpapier.

2

Laat de kikkererwtjes uitlekken. Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd in partjes of snippers. Verwarm een eetlepel kokosolie in een antiaanbakpan en bak er da appelpartjes (snippers) goudbruin op. Kruid met kaneel.

3

Verspreid ondertussen de kikkererwtjes over de grillplaat. Kruid goed met paprikapoeder en cayennepeper en zet 20 minuten in de oven. Roer geregeld om..

4

Doe de witte koolsnippers in een kom en besprenkel met het sap van de limoen. Roer goed zodat het sap zich goed verdeelt. Kruid af met peper en zout. Haal de kikkererwten uit de oven en laat even afkoelen. Laat ook de appeltjes even afkoelen. Verdeel de gebakken appeltjes en de geroosterde kikkererwtjes over de witte kool en roer alles om. Serveer als side dish bij een BBQ gerecht of als snelle salade als lunch.



Ingrediënten

 200 g geraspte witte kool (in een zakje)
 200 g kikkererwten in blik (netto)
 1 zoete appel
 1 limoen
 kokosolie, peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een grillplaat met bakpapier.

2

Laat de kikkererwtjes uitlekken. Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd in partjes of snippers. Verwarm een eetlepel kokosolie in een antiaanbakpan en bak er da appelpartjes (snippers) goudbruin op. Kruid met kaneel.

3

Verspreid ondertussen de kikkererwtjes over de grillplaat. Kruid goed met paprikapoeder en cayennepeper en zet 20 minuten in de oven. Roer geregeld om..

4

Doe de witte koolsnippers in een kom en besprenkel met het sap van de limoen. Roer goed zodat het sap zich goed verdeelt. Kruid af met peper en zout. Haal de kikkererwten uit de oven en laat even afkoelen. Laat ook de appeltjes even afkoelen. Verdeel de gebakken appeltjes en de geroosterde kikkererwtjes over de witte kool en roer alles om. Serveer als side dish bij een BBQ gerecht of als snelle salade als lunch.

Notes

Witte kool salade met gebakken appeltjes met kaneel en geroosterde kikkerwerten