Voor 1 potje:

 800 ml water
 30 gr gember
 2 zakjes agar agar of 3 el agave honing
 ½ sap van een citroen
 tijm
1

Haal de pel van de gember met een dunschiller. Snijd de gember in stukjes. Laat een antikleefpan opwarmen op hoog vuur en doe er 500 ml water in. Gooi hierin de stukjes gember en het agar agar poeder (of honing). Laat even opkoken maar blijf geregeld roeren tot het water verdampt is.

2

Voeg dan nogmaals 300 ml water toe, het sap van de citroen en de tijm. Laat koken op iets zachter vuur tot het water verdampt is.

3

Giet in een jar en bewaar in de frigo.

Ingrediënten

 800 ml water
 30 gr gember
 2 zakjes agar agar of 3 el agave honing
 ½ sap van een citroen
 tijm

Aanwijzingen

1

Haal de pel van de gember met een dunschiller. Snijd de gember in stukjes. Laat een antikleefpan opwarmen op hoog vuur en doe er 500 ml water in. Gooi hierin de stukjes gember en het agar agar poeder (of honing). Laat even opkoken maar blijf geregeld roeren tot het water verdampt is.

2

Voeg dan nogmaals 300 ml water toe, het sap van de citroen en de tijm. Laat koken op iets zachter vuur tot het water verdampt is.

3

Giet in een jar en bewaar in de frigo.

Notes

Gembersiroop