Voor 6muffins:




Voor de muffins:
 80 g havermout
 50 g amandelmeel
 3 goed rijpe bananen
 80 g donkere chocolade of 2 handjes chocolade nibs/druppels
 3 grote el chocoladen proteinepoeder (heb je dit niet ga dan voor 2 el cacaopoeder)
 3 eieren
 2 tl bakpoeder
 1 tl kaneel
 snuf zout
Voor de glazuur (optioneel):
 3 el kwark
 1 el vloeibare honing
 1 tl kaneel
Extra
 handvol bessen zoals frambozen, blauwe bessen,...

1

Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de muffins, behalve de pure chocolade en nibs, in de blender en mix tot een glad beslag (staafmixer of keukenmachine kan ook).

2

Breek de chocolade in stukken en roer het eronder door. Gebruik je nibs/druppels: voeg toe aan het beslag en roer eronder door.

3

Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes.

4

Bak de muffins 35 minuten in het midden van de oven. Test met een satéprikker: Ze mogen nog licht smeuïg zijn en wat plakkerig zijn, maar zijn ze te nat vanbinnen? Laat dan nog een paar minuutjes verder bakken. Laat afkoelen

5

OPTIONEEL met glazuur: meng de kwark, kaneel en honing in een potje. Besprenkel de muffins met de kwarkmengeling (als extra kan je nog wat fruit on top toevoegen zoals bessen) en laat 15 min opstijven in de koelkast.



Ingrediënten

Voor de muffins:
 80 g havermout
 50 g amandelmeel
 3 goed rijpe bananen
 80 g donkere chocolade of 2 handjes chocolade nibs/druppels
 3 grote el chocoladen proteinepoeder (heb je dit niet ga dan voor 2 el cacaopoeder)
 3 eieren
 2 tl bakpoeder
 1 tl kaneel
 snuf zout
Voor de glazuur (optioneel):
 3 el kwark
 1 el vloeibare honing
 1 tl kaneel
Extra
 handvol bessen zoals frambozen, blauwe bessen,...

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de muffins, behalve de pure chocolade en nibs, in de blender en mix tot een glad beslag (staafmixer of keukenmachine kan ook).

2

Breek de chocolade in stukken en roer het eronder door. Gebruik je nibs/druppels: voeg toe aan het beslag en roer eronder door.

3

Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes.

4

Bak de muffins 35 minuten in het midden van de oven. Test met een satéprikker: Ze mogen nog licht smeuïg zijn en wat plakkerig zijn, maar zijn ze te nat vanbinnen? Laat dan nog een paar minuutjes verder bakken. Laat afkoelen

5

OPTIONEEL met glazuur: meng de kwark, kaneel en honing in een potje. Besprenkel de muffins met de kwarkmengeling (als extra kan je nog wat fruit on top toevoegen zoals bessen) en laat 15 min opstijven in de koelkast.

Notes

Chocolate chip muffins