Voor 2 personen:




 ½ butternut pompoen
 4 wortels
 3 vijgen
 150 g cambozola kaas of een andere blauwe kaas
 2 handjes pecan noten
 peper, zout, komijn, paprikapoeder
 olie (liefst notenolie)
 Optioneel: 150g champigons

1

Schil de pompoen en snijd in schijven en daarna in dikke frieten. Rasp de wortels schoon en snijd in dikke schijven. Kook de pompoen en wortel samen in een kookpot in water met wat zout gedurende 15minuten.

2

Snijd ondertussen de vijgen en de cambozola in schijfjes. Hak de noten grof (laat er een aantal heel dat oogt mooier). Snijd de champignons in schijven, als je die gebruikt.

3

Giet de pompoen en wortels af. Giet ze in een ovenschaal. Verspreid hierop de vijgen, (champignons) en pecannoten. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Besprenkel met de olie. Verdeel er de cambozola overheen. Zet gedurende 25 minuten in de oven.

4

Geniet van je herfstschotel van pompoen, vijgen en cambozola kaas!



Categorie

Ingrediënten

 ½ butternut pompoen
 4 wortels
 3 vijgen
 150 g cambozola kaas of een andere blauwe kaas
 2 handjes pecan noten
 peper, zout, komijn, paprikapoeder
 olie (liefst notenolie)
 Optioneel: 150g champigons

Aanwijzingen

1

Schil de pompoen en snijd in schijven en daarna in dikke frieten. Rasp de wortels schoon en snijd in dikke schijven. Kook de pompoen en wortel samen in een kookpot in water met wat zout gedurende 15minuten.

2

Snijd ondertussen de vijgen en de cambozola in schijfjes. Hak de noten grof (laat er een aantal heel dat oogt mooier). Snijd de champignons in schijven, als je die gebruikt.

3

Giet de pompoen en wortels af. Giet ze in een ovenschaal. Verspreid hierop de vijgen, (champignons) en pecannoten. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Besprenkel met de olie. Verdeel er de cambozola overheen. Zet gedurende 25 minuten in de oven.

4

Geniet van je herfstschotel van pompoen, vijgen en cambozola kaas!

Notes

Gebakken pompoen met vijgen, pecan en cambozola