De recepten zijn elk voor 4 personen:
Green goddess pastasalde:
200 g spirelli (of andere) pasta
2 avocado's
160 g zure room
200 g groene asperges
1 citroen
50 geraspte Parmezaanse kaas
zwarte peper, zout en olijfolie
handvol peterselie
Tomaat-burrata salande:
2 (coeur de boeuf) tomaten
1 bol burrata (of mozzarella)
zwarte peper, zout en olijfolie
Rauwkostsalade met pinda en appel:
1 zakje rauwkostmengeling (wortel/kool)
2 el mayonaise
1 el mosterd
1 appel
handvol pindanoten
zwarte peper
Green goddess pastasalade:
1Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.
2Snijd de avocado's in 2, verwijder de pitten en doe in een blender. Schep de zure room erbij. Hak de peterselie grof en voeg toe. Snijd de citroen in 2 en pers het sap in de blender uit. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe, kruid met peper en zout en blend tot een dikke pastasaus.
3Snijd de asperges in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Roerbak de asperges beetgaar. Kruid met zout en peper.
4Doe de afgekoelde pasta in een kom. Voeg de avocadosaus en de gebakken groene asperges toe. Kruid nogmaals af naar smaak en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer alles door elkaar.
Tomaat-burrata salade:
5Snijd de tomaten in schijven. Doe in een kom. Breek de burrata eroverheen. Kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met flink wat olijfolie.
Gemixte rauwkost met pinda en appel:
6Snijd de appel in twee. Verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Hak de pindanoten grof.
7Doe de gemixte sla in een kom. Voeg de appel en pindanootjes toe.
8Voeg de mayonaise en de mosterd toe. Kruid met peper en roer alles door elkaar.
Ingrediënten
Green goddess pastasalde:
200 g spirelli (of andere) pasta
2 avocado's
160 g zure room
200 g groene asperges
1 citroen
50 geraspte Parmezaanse kaas
zwarte peper, zout en olijfolie
handvol peterselie
Tomaat-burrata salande:
2 (coeur de boeuf) tomaten
1 bol burrata (of mozzarella)
zwarte peper, zout en olijfolie
Rauwkostsalade met pinda en appel:
1 zakje rauwkostmengeling (wortel/kool)
2 el mayonaise
1 el mosterd
1 appel
handvol pindanoten
zwarte peper
Aanwijzingen
Green goddess pastasalade:
1Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.
2Snijd de avocado's in 2, verwijder de pitten en doe in een blender. Schep de zure room erbij. Hak de peterselie grof en voeg toe. Snijd de citroen in 2 en pers het sap in de blender uit. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe, kruid met peper en zout en blend tot een dikke pastasaus.
3Snijd de asperges in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Roerbak de asperges beetgaar. Kruid met zout en peper.
4Doe de afgekoelde pasta in een kom. Voeg de avocadosaus en de gebakken groene asperges toe. Kruid nogmaals af naar smaak en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer alles door elkaar.
Tomaat-burrata salade:
5Snijd de tomaten in schijven. Doe in een kom. Breek de burrata eroverheen. Kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met flink wat olijfolie.
Gemixte rauwkost met pinda en appel:
6Snijd de appel in twee. Verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Hak de pindanoten grof.
7Doe de gemixte sla in een kom. Voeg de appel en pindanootjes toe.
8Voeg de mayonaise en de mosterd toe. Kruid met peper en roer alles door elkaar.
3 x BBQ SIDE DISH (klaar in 10 minuten)
Geef een reactie