Voor 4 personen:




 6 middelgrote vastkokende aardappelen 
 1 broccoli
 200 g blauwgeaderde kaas
 200 ml plantaardige room 
 1 grote, zoete ui 
 olijfolie, peper, zout en nootmuskaat

1

Verwarm de oven voor op 210°C.

 

2

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Snijd de broccoli in roosjes. Pel de ui en snipper in ringen.

 

3

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken. Kook ook de roosjes gedurende 5 minuten in licht gezouten water gaar en giet af. Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan. Bak de ui glazig. Doe er de room, peper, zout en nootmuskaat bij.

 

4

Snijd de Cambozola kaas in blokjes. Schik de aardappelen en broccoli in een ovenschotel, giet er de roomsaus over en verdeel de kaas eroverheen.

 

5

Bak 20 minuten in de oven. ENJOYY!

 

 



Categorie

Ingrediënten

 6 middelgrote vastkokende aardappelen 
 1 broccoli
 200 g blauwgeaderde kaas
 200 ml plantaardige room 
 1 grote, zoete ui 
 olijfolie, peper, zout en nootmuskaat

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 210°C.

 

2

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Snijd de broccoli in roosjes. Pel de ui en snipper in ringen.

 

3

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken. Kook ook de roosjes gedurende 5 minuten in licht gezouten water gaar en giet af. Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan. Bak de ui glazig. Doe er de room, peper, zout en nootmuskaat bij.

 

4

Snijd de Cambozola kaas in blokjes. Schik de aardappelen en broccoli in een ovenschotel, giet er de roomsaus over en verdeel de kaas eroverheen.

 

5

Bak 20 minuten in de oven. ENJOYY!

 

 

Notes

Aardappelgratin met broccoli en cambozola