Voor 1 cake van ca. 10 stuks:
Verwarm de oven op heteluchtfunctie op 160 graden.
Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appeltjes toe en roerbak kort. Voeg 1 tl kaneel, 2 tl agavesiroop, de pecannoten en het amandelschaafsel toe. Roerbak tot de appeltjes zacht zijn.
Schep de yoghurt in een kom. Voeg de eieren toe en klop los. Voeg daarbij het amandelaroma, 2 tl agavesiroop en 2 tl kaneel toe. Roer nogmaals goed door.
Voeg nu het meel, de bloem, snufje zout en bicarbonaat toe aan de kom en roer alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de appel-pecan mengeling toe en roer nogmaals.
Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strijk open. Voeg on top nog de rest van de appel-pecanmengeling toe. Zet gedurende 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen, of serveer net zoals ik lauwwarm! Mhmmmmm!
BEWAARTIP: bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten pot op kamertemperatuur of vries in porties in. Wil je dan een plak uit de diepvries opeten? Leg bevroren op een bord, verwarm +-2,5 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op heteluchtfunctie op 160 graden.
Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appeltjes toe en roerbak kort. Voeg 1 tl kaneel, 2 tl agavesiroop, de pecannoten en het amandelschaafsel toe. Roerbak tot de appeltjes zacht zijn.
Schep de yoghurt in een kom. Voeg de eieren toe en klop los. Voeg daarbij het amandelaroma, 2 tl agavesiroop en 2 tl kaneel toe. Roer nogmaals goed door.
Voeg nu het meel, de bloem, snufje zout en bicarbonaat toe aan de kom en roer alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 3/4 van de appel-pecan mengeling toe en roer nogmaals.
Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strijk open. Voeg on top nog de rest van de appel-pecanmengeling toe. Zet gedurende 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen, of serveer net zoals ik lauwwarm! Mhmmmmm!
BEWAARTIP: bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten pot op kamertemperatuur of vries in porties in. Wil je dan een plak uit de diepvries opeten? Leg bevroren op een bord, verwarm +-2,5 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Smakelijk!
Geef een reactie