Voor ca. 8 porties:




 2 appels
 2 peren
 3 eieren
 150 g appelmoes
 100 g bloem
 1 el bakpoeder
 1 tl kaneelpoeder
 snufje zout
Voor de crumble:
 40 g havermout
 40 g amandelpoederof kokospoeder
 3 el kokosolie (vaste structuur)
 Optioneel: 50 g donkere chocolade

1

Verwarm de oven op 160 graden.

2

Schil de appels en peren en verwijder klokhuizen. Snijd met een mandoline (of kaasschaaf) in maantjes. Hak de chocolade grof als je die gebruikt.

3

Maak de crumble. Meng de havermout met het amandelpoeder en de kokosolie, kneed tot een kruimelig deeg.

4

Doe de bloem, eieren, appelmoes, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en roer door elkaar. Voeg de appel-peermaantjes toe en roer nogmaals.

5

Giet het beslag in een cakevorm die is ingesmeerd met olie of met bakpapier is bedekt. Werk af met de crumble. De chocolade voegen we pas later toe (anders verbranden).
Zet de cake 60 minuten in de oven. Als je chocolade gebruikt: verkruimel na 30 minuten de stukjes chocola overheen de cake en zet nogmaals 30 minuten in de oven.

6

Laat nadien de deur van de oven op een kiertje staan en laat de cake afkoelen in de oven. Smakelijk!



Ingrediënten

 2 appels
 2 peren
 3 eieren
 150 g appelmoes
 100 g bloem
 1 el bakpoeder
 1 tl kaneelpoeder
 snufje zout
Voor de crumble:
 40 g havermout
 40 g amandelpoederof kokospoeder
 3 el kokosolie (vaste structuur)
 Optioneel: 50 g donkere chocolade

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 160 graden.

2

Schil de appels en peren en verwijder klokhuizen. Snijd met een mandoline (of kaasschaaf) in maantjes. Hak de chocolade grof als je die gebruikt.

3

Maak de crumble. Meng de havermout met het amandelpoeder en de kokosolie, kneed tot een kruimelig deeg.

4

Doe de bloem, eieren, appelmoes, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en roer door elkaar. Voeg de appel-peermaantjes toe en roer nogmaals.

5

Giet het beslag in een cakevorm die is ingesmeerd met olie of met bakpapier is bedekt. Werk af met de crumble. De chocolade voegen we pas later toe (anders verbranden).
Zet de cake 60 minuten in de oven. Als je chocolade gebruikt: verkruimel na 30 minuten de stukjes chocola overheen de cake en zet nogmaals 30 minuten in de oven.

6

Laat nadien de deur van de oven op een kiertje staan en laat de cake afkoelen in de oven. Smakelijk!

Notes

Appel-peerschijfjes cake