Voor 8 muffins:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de appel in kleine blokjes en verwijder het klokhuis. Hak de munt fijn.
Meng in een beslagkom de eieren, appelmoes, havermeel en kaneel tot een glad beslag.
Voeg het bakpoeder, stukjes appel en de munt toe. Roer nogmaals onder elkaar.
Doe het beslag in muffinvormpjes. Bak de muffins 30 minuten op 175 graden.
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 2 tl sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de siroop, kaneel en cranberries in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen. Garneer met de cranberrysaus en eventueel nog wat munt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de appel in kleine blokjes en verwijder het klokhuis. Hak de munt fijn.
Meng in een beslagkom de eieren, appelmoes, havermeel en kaneel tot een glad beslag.
Voeg het bakpoeder, stukjes appel en de munt toe. Roer nogmaals onder elkaar.
Doe het beslag in muffinvormpjes. Bak de muffins 30 minuten op 175 graden.
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 2 tl sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de siroop, kaneel en cranberries in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen. Garneer met de cranberrysaus en eventueel nog wat munt.
Geef een reactie