Voor 2 personen
150 ml (plantaardige) melk
100 ml 100% puur appelsap
100 g havermoutvlokken
50 g donkere chocolade 70% cacao of meerof 2 el proteïne chocopasta van foodspring
1 grote zoete appel
olijfolie, kaneel
1
Snijd de appel in vier en verwijder het klokhuis. Snijd in maantjes. Kruid met flink wat kaneel.
2
Doe de melk en de appelsap in een kookpot. Laat op middelhoog vuur langzaam opwarmen. Voeg dan de havermout toe, verhoog het vuur en laat al roerend inkoken gedurende 5 minuten.
3
Bak de appelmaantjes goudbruin in een pannetje in wat olijfolie op middelhoog vuur aan beide kanten.
4
Schep de haverpap op bordjes. Voeg in het midden de chocolade toe (het zal heerlijk smelten zodat je een vulkaantje krijgt). Serveer met de gebakken appeltjes.
CategorieOntbijt, Pudding, papjes & yoghurt
Ingrediënten
150 ml (plantaardige) melk
100 ml 100% puur appelsap
100 g havermoutvlokken
50 g donkere chocolade 70% cacao of meerof 2 el proteïne chocopasta van foodspring
1 grote zoete appel
olijfolie, kaneel
Geef een reactie