Voor 1 cake van +- 8 porties:




 3 grote, rijpe bananen
 65 ml olijfolie
 175 g (glutenvrije) zelfrijzende bloem of meel
 25 ml kokosbloesemsuiker, zusto of agave siroop
 15 tl theelepel bakpoeder of baking soda
 optioneel: 70 g pure chocolade (minstens 75%)

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Haal de pel van de bananen en plet ze tot een dikke puree. Doe in een kom en voeg alle ingrediënten voor het beslag toe. Roer door elkaar tot een vloeiend beslagje.

3

Hak de chocolade in stukjes en schep onder het beslag door.

4

Vet een kleine cakevorm in met wat vetstof (ik leg er ook nog een stukje bakpapier in, dan trek je de cake er nadien makkelijk iit). Giet het beslag erin en zet 50 à 60 min in de oven.

5

  TIP: verdeel in porties en vries in! 



Ingrediënten

 3 grote, rijpe bananen
 65 ml olijfolie
 175 g (glutenvrije) zelfrijzende bloem of meel
 25 ml kokosbloesemsuiker, zusto of agave siroop
 15 tl theelepel bakpoeder of baking soda
 optioneel: 70 g pure chocolade (minstens 75%)

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Haal de pel van de bananen en plet ze tot een dikke puree. Doe in een kom en voeg alle ingrediënten voor het beslag toe. Roer door elkaar tot een vloeiend beslagje.

3

Hak de chocolade in stukjes en schep onder het beslag door.

4

Vet een kleine cakevorm in met wat vetstof (ik leg er ook nog een stukje bakpapier in, dan trek je de cake er nadien makkelijk iit). Giet het beslag erin en zet 50 à 60 min in de oven.

5

  TIP: verdeel in porties en vries in! 

Notes

Bananenbrood met 5 ingrediënten