Voor 1 cake (ca. 8 porties):




 3 eieren
 4 bananen3 voor in het beslag, 1 extra on-top
 ½ citroen (enkel het sap)
 100 g speltbloem of tarwebloem
 85 g amandelmeel
 2 tl bakpoeder of bakmeel
 1 tl kaneel
 4 el vanille (eiwit)poederik gebruik de flavour kick vanille van foodspring
 snufje zout en olie voor de bakvorm
 optioneel: 100 g donkere chocolade

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Mix de eieren tot een schuimige massa in een kom.

3

Schil 3 bananen (1 banaan opzij houden), snijd de citroen in 2. Voeg de bananen in stukken toe aan de gemixte eieren, pers het sap van 1/2 citroen erin uit en mix tot een dikke brij.

4

Voeg nu het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel, vanille poeder en een snufje zout toe aan het beslag. Hak eventueel de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Meng nu goed onder elkaar met een (houten) lepel.

5

Vet een bakvorm in met olie. Giet het beslag in de bakvorm. Verwijder nu de schil van de vierde banaan. Snijd hem in de lengte in tweeën. Leg ze op het beslag. Bak de cake 50 minuten in de hete oven. Prik erin meteen satéstokje, er mag geen beslag maar aankleven, anders laat je hem nog enkele minuten langer bakken.



Ingrediënten

 3 eieren
 4 bananen3 voor in het beslag, 1 extra on-top
 ½ citroen (enkel het sap)
 100 g speltbloem of tarwebloem
 85 g amandelmeel
 2 tl bakpoeder of bakmeel
 1 tl kaneel
 4 el vanille (eiwit)poederik gebruik de flavour kick vanille van foodspring
 snufje zout en olie voor de bakvorm
 optioneel: 100 g donkere chocolade

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Mix de eieren tot een schuimige massa in een kom.

3

Schil 3 bananen (1 banaan opzij houden), snijd de citroen in 2. Voeg de bananen in stukken toe aan de gemixte eieren, pers het sap van 1/2 citroen erin uit en mix tot een dikke brij.

4

Voeg nu het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel, vanille poeder en een snufje zout toe aan het beslag. Hak eventueel de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Meng nu goed onder elkaar met een (houten) lepel.

5

Vet een bakvorm in met olie. Giet het beslag in de bakvorm. Verwijder nu de schil van de vierde banaan. Snijd hem in de lengte in tweeën. Leg ze op het beslag. Bak de cake 50 minuten in de hete oven. Prik erin meteen satéstokje, er mag geen beslag maar aankleven, anders laat je hem nog enkele minuten langer bakken.

Notes

Bananencake met een vleugje vanille