Voor 2 personen (met nog een restje voor de dag nadien) :
Verwarm een hoeveelheid water in een kom met wat zout. Doe hierin de basmati rijst en kook gedurende 13 minuten gaar (iets langer dan omschreven op de verpakking).
Laat het blikje tonijn uitlekken. Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de look. Snijd de paprika in twee en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de courgette in stukjes (verwijder de uiteindes).
Laat in een grote wokpan flink wat olijfolie opwarmen. Bak de sjalot glazig en pers de look erin uit. Voeg de stukjes courgette en paprika toe en laat enkele minuten goed sudderen op middelmatig vuur. Voeg dan de tomatensaus toe en laat nog enkele minuten pruttelen. Voeg als laatste de uitgelekte tonijn toe, kruid goed af met de kruiden en zet het vuur meteen uit. Giet de rijst af en doe in een kom. Laat even afkoelen. Maak je handen nat en maak balletjes van de rijst. Serveer met het stoofpotje.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm een hoeveelheid water in een kom met wat zout. Doe hierin de basmati rijst en kook gedurende 13 minuten gaar (iets langer dan omschreven op de verpakking).
Laat het blikje tonijn uitlekken. Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de look. Snijd de paprika in twee en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de courgette in stukjes (verwijder de uiteindes).
Laat in een grote wokpan flink wat olijfolie opwarmen. Bak de sjalot glazig en pers de look erin uit. Voeg de stukjes courgette en paprika toe en laat enkele minuten goed sudderen op middelmatig vuur. Voeg dan de tomatensaus toe en laat nog enkele minuten pruttelen. Voeg als laatste de uitgelekte tonijn toe, kruid goed af met de kruiden en zet het vuur meteen uit. Giet de rijst af en doe in een kom. Laat even afkoelen. Maak je handen nat en maak balletjes van de rijst. Serveer met het stoofpotje.
Geef een reactie