Voor 2 personen:
Verhit 200ml water in een kookpot tot het kookpunt. Haal van het vuur af. Voeg wat olijfolie toe en laat de couscous 5 minuten intrekken. De couscous slurpt het water op. Roer nogmaals door elkaar, voeg nog wat olijfolie, peper en zet toe. Zet aan de kant.
Top de boontjes. Verhit 400 ml water met wat zout in een kookpot en breng naar het kookpunt. Kook hierin de boontjes beetgaar in ca. 7 minuten. Giet ze af en zet aan de kant.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in grove blokjes. Snijd de witte worsten (boudins) in dikke schijven. Steek nu de appel en worst op satéstokjes, zo krijg je spiesjes
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de boudinsatés aan alle kanten goudbruin.
Maak het sausje door de mosterd te mengen met de olie, citroensap en kruiden
Serveer de couscous met de boontjes en boudin-appelspiesjes werk af met het sausje.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verhit 200ml water in een kookpot tot het kookpunt. Haal van het vuur af. Voeg wat olijfolie toe en laat de couscous 5 minuten intrekken. De couscous slurpt het water op. Roer nogmaals door elkaar, voeg nog wat olijfolie, peper en zet toe. Zet aan de kant.
Top de boontjes. Verhit 400 ml water met wat zout in een kookpot en breng naar het kookpunt. Kook hierin de boontjes beetgaar in ca. 7 minuten. Giet ze af en zet aan de kant.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in grove blokjes. Snijd de witte worsten (boudins) in dikke schijven. Steek nu de appel en worst op satéstokjes, zo krijg je spiesjes
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de boudinsatés aan alle kanten goudbruin.
Maak het sausje door de mosterd te mengen met de olie, citroensap en kruiden
Serveer de couscous met de boontjes en boudin-appelspiesjes werk af met het sausje.
Geef een reactie