Voor 1 persoon: 




 1 banaan
 50 g geraspte wortel
 1 el biologische roomboter
 3 el appelmoes
 100 g amandelmeel
 2 tl bakpoeder
 1 el agavesiroop
 snufje zout en kaneel
voor de frosting:
 1 grote el kark
 1 grote el roomkaas
 1 tl citroensap/zeste

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Doe de boter in een koffietas en zet in de warme oven tot het gesmolten is.

3

Doe 1/2 banaan, gesmolten boter, appelmoes en de siroop in een kom. Prak en meng onder elkaar.

4

Meng het meel, bakpoeder, zout en kaneel in een ander kommetje. Voeg nu de droge bij de natte ingrediënten en roer om. Voeg de geraspte wortel toe en roer nogmaals om.
Doe 1/2 van het beslag in een hittebestendig kommetje. Leg de andere banaanhelft erop en schep daarop de andere helft van het beslag. Zet 45 min in de oven.

5

Maak nu je frosting. Meng de kwark, kaas en citroensap. Werk eventueel nog af met wat citroenzeste. Bewaar in de koelkast.

6

Laat de cake even afkoelen (maar het mag zeker nog licht warm zijn). Verdeel er de kwarkkaas overheen. Laat nog 15 min in de koelkast afkoelen en geniet van je licht-warme carrotcake!

TIP: je kan hem ook gewoon een nacht in de koelkast laten staan en er de ochtend nadien van genieten



Ingrediënten

 1 banaan
 50 g geraspte wortel
 1 el biologische roomboter
 3 el appelmoes
 100 g amandelmeel
 2 tl bakpoeder
 1 el agavesiroop
 snufje zout en kaneel
voor de frosting:
 1 grote el kark
 1 grote el roomkaas
 1 tl citroensap/zeste

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Doe de boter in een koffietas en zet in de warme oven tot het gesmolten is.

3

Doe 1/2 banaan, gesmolten boter, appelmoes en de siroop in een kom. Prak en meng onder elkaar.

4

Meng het meel, bakpoeder, zout en kaneel in een ander kommetje. Voeg nu de droge bij de natte ingrediënten en roer om. Voeg de geraspte wortel toe en roer nogmaals om.
Doe 1/2 van het beslag in een hittebestendig kommetje. Leg de andere banaanhelft erop en schep daarop de andere helft van het beslag. Zet 45 min in de oven.

5

Maak nu je frosting. Meng de kwark, kaas en citroensap. Werk eventueel nog af met wat citroenzeste. Bewaar in de koelkast.

6

Laat de cake even afkoelen (maar het mag zeker nog licht warm zijn). Verdeel er de kwarkkaas overheen. Laat nog 15 min in de koelkast afkoelen en geniet van je licht-warme carrotcake!

TIP: je kan hem ook gewoon een nacht in de koelkast laten staan en er de ochtend nadien van genieten

Notes

Carrotcake in een potje