Voor 1 taart (8 porties):
‼️DEZE CHEESECAKE MOET EEN NACHTJE RUSTEN IN DE KOELKAST‼️
Bekleed de bodem van een springvorm (24cm), met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 150°C. Zet een bakjes met water onderin de oven (dat maakt de cheesecake smeuïg).
Verwijder de pit uit de perziken en snijd ze in grove stukjes. Doe ze met 3 el agavesiroop in een kookpotje en laat ze op een zacht vuurtje 4 minuten garen. Geen jam maken! De grove stukken moeten blijven. Roer geregeld!
Smelt de margarine/olie in een pannetje. Mix de lange vingers fijn in een blender. Roer de koekkruimels door de margarine. Doe de koekjesmengeling in de springvorm. Druk de bodem aan.
Doe de kwark samen met de maizena en agavesiroop in een kom en klop dit even op. Voeg dan eitje per eitje en enkel het eiwit van 1 ei toe. Spatel rustig door het beslag. Pers de citroensap erin uit en rasp er wat citroenzeste bij.
Verdeel de perzikmengeling op de bodem van de koekjesmengeling. Stort daarop het beslag in de springvorm en bak de cheesecake 75 minuten in het midden van de oven.
Zet de oven uit, de deur op een kier en laat de cheesecake een uur in de oven rusten. Laat afkoelen uit de oven.
Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven en geniet ervan de volgende dag!
TIP: De cheesecake is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kan hem ook in stukjes invriezen, dan blijft het 3 maanden goed! Even ontdooien en genieten dan.
Ingrediënten
Aanwijzingen
‼️DEZE CHEESECAKE MOET EEN NACHTJE RUSTEN IN DE KOELKAST‼️
Bekleed de bodem van een springvorm (24cm), met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 150°C. Zet een bakjes met water onderin de oven (dat maakt de cheesecake smeuïg).
Verwijder de pit uit de perziken en snijd ze in grove stukjes. Doe ze met 3 el agavesiroop in een kookpotje en laat ze op een zacht vuurtje 4 minuten garen. Geen jam maken! De grove stukken moeten blijven. Roer geregeld!
Smelt de margarine/olie in een pannetje. Mix de lange vingers fijn in een blender. Roer de koekkruimels door de margarine. Doe de koekjesmengeling in de springvorm. Druk de bodem aan.
Doe de kwark samen met de maizena en agavesiroop in een kom en klop dit even op. Voeg dan eitje per eitje en enkel het eiwit van 1 ei toe. Spatel rustig door het beslag. Pers de citroensap erin uit en rasp er wat citroenzeste bij.
Verdeel de perzikmengeling op de bodem van de koekjesmengeling. Stort daarop het beslag in de springvorm en bak de cheesecake 75 minuten in het midden van de oven.
Zet de oven uit, de deur op een kier en laat de cheesecake een uur in de oven rusten. Laat afkoelen uit de oven.
Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven en geniet ervan de volgende dag!
TIP: De cheesecake is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kan hem ook in stukjes invriezen, dan blijft het 3 maanden goed! Even ontdooien en genieten dan.
Geef een reactie