Voor 1 cake (ca. 8 porties):
Verwarm de oven op 175 graden.
Spoel de citroenen. Verwijder eventueel de pit uit de dadels en laat ze 5 min weken in warm water.
Rasp 1 citroen en vang het op. Je hebt 1 tl rasp nodig. Pers de citroenen uit en vang op. Mix het citroensap, de eieren, skyr, zonnebloemolie en eventueel de dadels tot een glad mengsel.
Zeef de bloem boven de kom en mix dit door het mengsel. Voeg het amandelmeel toe en roer nogmaals onder elkaar. Voeg bakpoeder, snuf zout, citroenrasp, chiazaad en kokosbloesemsuiker toe. Mix tot een goed cake beslag.
Vul een cakevorm (25-30 cm) en zet 35 minuten in het midden van de oven. Check na 35 minuten even met een satéprikker of deze er schoon uit komt. Anders nog even langer bakken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 175 graden.
Spoel de citroenen. Verwijder eventueel de pit uit de dadels en laat ze 5 min weken in warm water.
Rasp 1 citroen en vang het op. Je hebt 1 tl rasp nodig. Pers de citroenen uit en vang op. Mix het citroensap, de eieren, skyr, zonnebloemolie en eventueel de dadels tot een glad mengsel.
Zeef de bloem boven de kom en mix dit door het mengsel. Voeg het amandelmeel toe en roer nogmaals onder elkaar. Voeg bakpoeder, snuf zout, citroenrasp, chiazaad en kokosbloesemsuiker toe. Mix tot een goed cake beslag.
Vul een cakevorm (25-30 cm) en zet 35 minuten in het midden van de oven. Check na 35 minuten even met een satéprikker of deze er schoon uit komt. Anders nog even langer bakken.
Geef een reactie