Voor 5 porties:




 5 grote medjoul dadels
 50 g donkere chocolade
 5 tl pindakaas
 5 el gepofte spelt

1

Smelt de chocolade au-bain-marie. Of in een kommetje met 1 tl kokosolie in de microgolfoven (1 min op 1000 watt).

2

Snijd de dadels open en verwijder de pit. Leg een vel bakpapier op het keukenaanrecht. Leg de dadels plat op het bakpapier. Maak de onderkant van een glas met vlakke bodem telkens wat nat als je de dadels plat duwt.

3

Bekleed een plat bord met bakpapier. Maak 5 hoopjes gepofte spelt. Schep hierop de pindakaas en duw wat samen met je vingers (beetje een plakboeltje). Overgiet met de chocolade en leg op elk hoopje een platte dadel. Druk nogmaals een beetje aan en zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.

4

Bewaar de bites altijd in de koelkast en eet meteen op als je er eentje uitneemt. Ze kruimelen anders heel snel uit elkaar.



Ingrediënten

 5 grote medjoul dadels
 50 g donkere chocolade
 5 tl pindakaas
 5 el gepofte spelt

Aanwijzingen

1

Smelt de chocolade au-bain-marie. Of in een kommetje met 1 tl kokosolie in de microgolfoven (1 min op 1000 watt).

2

Snijd de dadels open en verwijder de pit. Leg een vel bakpapier op het keukenaanrecht. Leg de dadels plat op het bakpapier. Maak de onderkant van een glas met vlakke bodem telkens wat nat als je de dadels plat duwt.

3

Bekleed een plat bord met bakpapier. Maak 5 hoopjes gepofte spelt. Schep hierop de pindakaas en duw wat samen met je vingers (beetje een plakboeltje). Overgiet met de chocolade en leg op elk hoopje een platte dadel. Druk nogmaals een beetje aan en zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.

4

Bewaar de bites altijd in de koelkast en eet meteen op als je er eentje uitneemt. Ze kruimelen anders heel snel uit elkaar.

Notes

Choco dadelkoekjes