Voor 1 cake (10 porties):
Verwarm de oven op 190 graden op de heteluchtfunctie.
Plet de helft van de frambozen in een kommetje tot een dikke brij en zet even opzij. Blend nadien de amandelnoten kort tot meel. Doe het amandelmeel en het andere meel samen in een kom en roer er het bakpoeder onder door. Zet even opzij.
Laat ondertussen 100 gram chocolade au-bain-marie smelten. Hak de overige chocolade in stukjes.
Doe de kokosolie in een koffietas en zet 1 minuut in de microgolfoven op de hoogste stand, zodat het smelt. Giet de chocolade, de eieren en de kokosolie bij het meelmengsel. Roer alles onder elkaar met een klopper. Voeg er de geplette frambozen en stukjes chocolade aan toe en roer alles nogmaals goed. Giet het beslag in een cakevorm. Verdeel er vanboven de overige frambozen op en duw ze er wat in. Zet ca. 30 minuten in de oven.
Haal de cake uit de oven, laat afkoelen en geniet ervan!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 190 graden op de heteluchtfunctie.
Plet de helft van de frambozen in een kommetje tot een dikke brij en zet even opzij. Blend nadien de amandelnoten kort tot meel. Doe het amandelmeel en het andere meel samen in een kom en roer er het bakpoeder onder door. Zet even opzij.
Laat ondertussen 100 gram chocolade au-bain-marie smelten. Hak de overige chocolade in stukjes.
Doe de kokosolie in een koffietas en zet 1 minuut in de microgolfoven op de hoogste stand, zodat het smelt. Giet de chocolade, de eieren en de kokosolie bij het meelmengsel. Roer alles onder elkaar met een klopper. Voeg er de geplette frambozen en stukjes chocolade aan toe en roer alles nogmaals goed. Giet het beslag in een cakevorm. Verdeel er vanboven de overige frambozen op en duw ze er wat in. Zet ca. 30 minuten in de oven.
Haal de cake uit de oven, laat afkoelen en geniet ervan!
Geef een reactie