Chocoladen taart met rood fruit
Voor 1 taart (12 porties):
130 g amandelmeel
125 g frambozen
125 g blauwe bessen
350 g pure chocolade
170 ml kokosmelk (in brik)
50 g kokosschilfers
3 el kokosolie
2 el agavesiroop
flinke snuf zout (+- 1 tl)
1Verwarm de oven op 180°C.
2Meng het kokosschaafsel, het amandelmeel, en het zout.
3Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 watt en meng met de agavesiroop. Meng nu het meel- en kokosoliemengsel door elkaar.
4Vet een taartvorm in, stort het meelmengsel erin uit en druk aan.
Bak het deeg 12 minuten in de oven. Laat afkoelen.
5Maak de vulling. Verwarm de kokosmelk op een zacht vuurtje. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe aan de melk. Roer tot de chocolade gesmolten is.
6Stort het chocolademengsel uit op de deegbodem en strijk glad. Verdeel de frambozen en blauwe bessen eroverheen. Zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.
7TIP: bewaar gedurende 4 dagen in de koelkast.
Ingrediënten
130 g amandelmeel
125 g frambozen
125 g blauwe bessen
350 g pure chocolade
170 ml kokosmelk (in brik)
50 g kokosschilfers
3 el kokosolie
2 el agavesiroop
flinke snuf zout (+- 1 tl)
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 180°C.
2Meng het kokosschaafsel, het amandelmeel, en het zout.
3Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 watt en meng met de agavesiroop. Meng nu het meel- en kokosoliemengsel door elkaar.
4Vet een taartvorm in, stort het meelmengsel erin uit en druk aan.
Bak het deeg 12 minuten in de oven. Laat afkoelen.
5Maak de vulling. Verwarm de kokosmelk op een zacht vuurtje. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe aan de melk. Roer tot de chocolade gesmolten is.
6Stort het chocolademengsel uit op de deegbodem en strijk glad. Verdeel de frambozen en blauwe bessen eroverheen. Zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.
7TIP: bewaar gedurende 4 dagen in de koelkast.
Chocoladen taart met rood fruit
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie