Voor 1 taart (12 porties):




 130 g amandelmeel
 125 g frambozen
 125 g blauwe bessen
 350 g pure chocolade
 170 ml kokosmelk (in brik)
 50 g kokosschilfers
 3 el kokosolie
 2 el agavesiroop
 flinke snuf zout (+- 1 tl)

1

Verwarm de oven op 180°C.

2

Meng het kokosschaafsel, het amandelmeel, en het zout.

3

Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 watt en meng met de agavesiroop. Meng nu het meel- en kokosoliemengsel door elkaar.

4

Vet een taartvorm in, stort het meelmengsel erin uit en druk aan.
Bak het deeg 12 minuten in de oven. Laat afkoelen.

5

Maak de vulling. Verwarm de kokosmelk op een zacht vuurtje. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe aan de melk. Roer tot de chocolade gesmolten is.

6

Stort het chocolademengsel uit op de deegbodem en strijk glad. Verdeel de frambozen en blauwe bessen eroverheen. Zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.

7

TIP: bewaar gedurende 4 dagen in de koelkast.



Ingrediënten

 130 g amandelmeel
 125 g frambozen
 125 g blauwe bessen
 350 g pure chocolade
 170 ml kokosmelk (in brik)
 50 g kokosschilfers
 3 el kokosolie
 2 el agavesiroop
 flinke snuf zout (+- 1 tl)

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180°C.

2

Meng het kokosschaafsel, het amandelmeel, en het zout.

3

Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 watt en meng met de agavesiroop. Meng nu het meel- en kokosoliemengsel door elkaar.

4

Vet een taartvorm in, stort het meelmengsel erin uit en druk aan.
Bak het deeg 12 minuten in de oven. Laat afkoelen.

5

Maak de vulling. Verwarm de kokosmelk op een zacht vuurtje. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe aan de melk. Roer tot de chocolade gesmolten is.

6

Stort het chocolademengsel uit op de deegbodem en strijk glad. Verdeel de frambozen en blauwe bessen eroverheen. Zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.

7

TIP: bewaar gedurende 4 dagen in de koelkast.

Notes

Chocoladen taart met rood fruit