Chocoladen kruidnoten
Voor +- 12 stuks (1 portie = 4 stuks):
150 g volkoren tarwebloem of speltbloem
40 ml kokosolie
5 el chocomelk(alpro chocolate, cécémel,...)
2 tl speculaaskruiden
1 kleine tl cacaopoeder
Optioneel 2 el agavesiroopVoor de echte zoetebekjes!
1Verwarm de oven op 160 graden. Doe de kokosolie in een koffietas en laat smelten in de warme oven.
2Meng alle ingrediënten behalve de melk en de olie (en eventueel de siroop) door elkaar in een kom. Voeg al roerend de gesmolten kokosolie (en siroop) toe. Voeg nu lepel per lepel de chocomelk toe (zie dat het deeg niet te klef wordt).
3Maak tussen je handen balletjes van het deeg en verspreid over een bakplaat dat met bakpapier is bedekt. Prik er eventueel met een tandenstoker enkele gaatjes in (het oog wil ook wat ;) )
4Zet ze in de oven en laat 15 minuten bakken. Draai ze even om door erdoor te gaan met een houten lepel en laat ze nogmaals 3 minuten bakken. Haal ze uit de oven. Laat ze afkoelen en ENJOY!
Ingrediënten
150 g volkoren tarwebloem of speltbloem
40 ml kokosolie
5 el chocomelk(alpro chocolate, cécémel,...)
2 tl speculaaskruiden
1 kleine tl cacaopoeder
Optioneel 2 el agavesiroopVoor de echte zoetebekjes!
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 160 graden. Doe de kokosolie in een koffietas en laat smelten in de warme oven.
2Meng alle ingrediënten behalve de melk en de olie (en eventueel de siroop) door elkaar in een kom. Voeg al roerend de gesmolten kokosolie (en siroop) toe. Voeg nu lepel per lepel de chocomelk toe (zie dat het deeg niet te klef wordt).
3Maak tussen je handen balletjes van het deeg en verspreid over een bakplaat dat met bakpapier is bedekt. Prik er eventueel met een tandenstoker enkele gaatjes in (het oog wil ook wat ;) )
4Zet ze in de oven en laat 15 minuten bakken. Draai ze even om door erdoor te gaan met een houten lepel en laat ze nogmaals 3 minuten bakken. Haal ze uit de oven. Laat ze afkoelen en ENJOY!
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie