Voor ca. 10 porties:
BEREIDING DE AVOND ERVOOR: zet de noten even onder water in een kommetje. Voeg er een snufje zout aan toe en laat een nachtje weken. Spoel en droog ze de dag nadien af.
Rooster de noten gedurende 20 minuten op 150 graden in de oven. Laat ze afkoelen.
Doe de hazelnoten in een blender en blend fijn.
Doe de kokosolie in een steelpannetje en smelt op middelhoog vuur. Voeg de gemalen noten, het cacaopoeder, de honing, een flinke snuif zout en de melk toe. Roer door elkaar. Mix tot een gladde pasta met een staafmixer.
Deze chocopasta kan je 2 weken afgesloten in de koelkast bewaren.
Halveer de abrikozen, haal de pit eruit en snijd ze in grove stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleinere stukjes.
Doe de stukjes appel met het water en het citroensap in een kookpot en breng aan de kook. Als de stukjes appel na een 5 minuten wat plat zijn voeg je de abrikozen, de honing en de kaneel toe. Laat nog +- 5 minuten pruttelen terwijl je geregeld roert (wordt het wat te droog, voeg water toe). Haal dan van het vuur af en laat afkoelen.
Schep de compote afgekoeld over in een afsluitbaar potje.
De compote is 2 weken houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
Aanwijzingen
BEREIDING DE AVOND ERVOOR: zet de noten even onder water in een kommetje. Voeg er een snufje zout aan toe en laat een nachtje weken. Spoel en droog ze de dag nadien af.
Rooster de noten gedurende 20 minuten op 150 graden in de oven. Laat ze afkoelen.
Doe de hazelnoten in een blender en blend fijn.
Doe de kokosolie in een steelpannetje en smelt op middelhoog vuur. Voeg de gemalen noten, het cacaopoeder, de honing, een flinke snuif zout en de melk toe. Roer door elkaar. Mix tot een gladde pasta met een staafmixer.
Deze chocopasta kan je 2 weken afgesloten in de koelkast bewaren.
Halveer de abrikozen, haal de pit eruit en snijd ze in grove stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleinere stukjes.
Doe de stukjes appel met het water en het citroensap in een kookpot en breng aan de kook. Als de stukjes appel na een 5 minuten wat plat zijn voeg je de abrikozen, de honing en de kaneel toe. Laat nog +- 5 minuten pruttelen terwijl je geregeld roert (wordt het wat te droog, voeg water toe). Haal dan van het vuur af en laat afkoelen.
Schep de compote afgekoeld over in een afsluitbaar potje.
De compote is 2 weken houdbaar in de koelkast.
Geef een reactie