Voor 10 grote bollen of 15 kleine bollen:
Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de schil van 1 citroen en vang op in een kommetje (=citroenzeste). Snijd de citroenen in 2 en pers het sap uit in een ander kommetje.
Meng het meel met de bloem (of amandelmeel) en het bakpoeder. Voeg dan de eieren, kwark, honing(siroop), citroensap en citroenzeste toe en roer goed door elkaar tot een beslag. Verspreid bolletjes van het beslag op een met bakpapier bedekte overnplaat (2 eetlepels = 1 bol). Je kan ze ook in kleine muffinvormpjes of kleine bakvormpjes scheppen. OPGEPAST: gebruik dan wel bakvormpjes waaraan het beslag achteraf niet blijft kleven. Zet voor 20 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen en KLAAR!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de schil van 1 citroen en vang op in een kommetje (=citroenzeste). Snijd de citroenen in 2 en pers het sap uit in een ander kommetje.
Meng het meel met de bloem (of amandelmeel) en het bakpoeder. Voeg dan de eieren, kwark, honing(siroop), citroensap en citroenzeste toe en roer goed door elkaar tot een beslag. Verspreid bolletjes van het beslag op een met bakpapier bedekte overnplaat (2 eetlepels = 1 bol). Je kan ze ook in kleine muffinvormpjes of kleine bakvormpjes scheppen. OPGEPAST: gebruik dan wel bakvormpjes waaraan het beslag achteraf niet blijft kleven. Zet voor 20 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen en KLAAR!
Geef een reactie