Voor 10 porties:




 ½ grote oranje pompoen of 1 volledig kleintje
 2 zoete paprikapunten
 1 volledige bol look (no panic, we roosteren hem en dan is de smaak minder intens😉)
 3 wortels
 1 ui
 1 duimlengte gember
 400 ml kokosmelk of plantaardige room
 Zwarte peper, zout en pumpkin spice kruiden
 Olijfolie
 Eventueel: pompoenpitjes voor afwerking

1

Verwarm de oven op 180 graden.

 

2

Snijd de pompoen in twee. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in grove maantjes (met de schil eraan!) en daarna in grove stukken.

 

3

Pel de ui en snijd grof. Snijd de paprika’s in twee, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in grove stukken. Rasp de wortel schoon en snijd in stukken. Schil de gember.

 

4

Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bol knoflook eraf, zodat alle teentjes zichtbaar zijn. (niet de kant waar de kleine wortels aan hangen, maar wel de smalle kant daar waar de pel in een puntje samenkomt)

 

5

Doe de pompoen, paprika, wortel, ui, gember en de bol look in een grote ovenschaal. Kruid met peper, zout en pumpkin spice. Overgiet flink met olijfolie. Zet gedurende 50 minuten in de oven.

 

6

Haal uit de oven en doe alles behalve de lookbol in een blender. Knijp de lookteentjes uit de pel. Dit gaat heel vlot als de bovenkant is weggesneden. De pel gooi je weg, de look voeg je bij in de blender. Voeg de kokosmelk toe en mix alles tot een dikke egale massa. TE DIK? Voeg wat water toe.

Serveer met nog wat extra kokosmelk en pompoenpitjes.

 

 

 

 

TIP: soep met kokosmelk in mag je perfect invriezen!



Categorie,

Ingrediënten

 ½ grote oranje pompoen of 1 volledig kleintje
 2 zoete paprikapunten
 1 volledige bol look (no panic, we roosteren hem en dan is de smaak minder intens😉)
 3 wortels
 1 ui
 1 duimlengte gember
 400 ml kokosmelk of plantaardige room
 Zwarte peper, zout en pumpkin spice kruiden
 Olijfolie
 Eventueel: pompoenpitjes voor afwerking

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

 

2

Snijd de pompoen in twee. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in grove maantjes (met de schil eraan!) en daarna in grove stukken.

 

3

Pel de ui en snijd grof. Snijd de paprika’s in twee, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd in grove stukken. Rasp de wortel schoon en snijd in stukken. Schil de gember.

 

4

Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bol knoflook eraf, zodat alle teentjes zichtbaar zijn. (niet de kant waar de kleine wortels aan hangen, maar wel de smalle kant daar waar de pel in een puntje samenkomt)

 

5

Doe de pompoen, paprika, wortel, ui, gember en de bol look in een grote ovenschaal. Kruid met peper, zout en pumpkin spice. Overgiet flink met olijfolie. Zet gedurende 50 minuten in de oven.

 

6

Haal uit de oven en doe alles behalve de lookbol in een blender. Knijp de lookteentjes uit de pel. Dit gaat heel vlot als de bovenkant is weggesneden. De pel gooi je weg, de look voeg je bij in de blender. Voeg de kokosmelk toe en mix alles tot een dikke egale massa. TE DIK? Voeg wat water toe.

Serveer met nog wat extra kokosmelk en pompoenpitjes.

 

 

 

 

TIP: soep met kokosmelk in mag je perfect invriezen!

Notes

Creamy geroosterde pompoensoep