Voor 2 personen:




 1 zakje basmati rijst 125 g
 3 el soja saus
 1 el sriracha saus
 1 komkommer
 200 g kippenhaasfilet
 1 rijpe avocado
 150 g rauwe voorgesneden rode kool
 2 tl citroensap
 3 el agavesiroop of vloeibare honing
 olijf- of zonnebloemolie
 zwarte peper, zout, paprikapoeder, kippenkruiden

1

Kook de rijst gaar in water met wat zout. Laat het nadien uitlekken in een vergiet.

2

Verwarm de oven op 200 graden op de heteluchtfunctie.

3

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Stort de gekookte rijst erop uit. Besprenkel met de sojasaus, sriracha saus en kruid naar smaak met paprikapoeder. Roer door elkaar en zet 30 minuten in de oven. Laat krokant bakken zonder te roeren.

4

Kruid de kippenhaasjes met kippenkruiden en zwarte peper. Verhit een scheut olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide zijden goudbruin. Besprenkel de gebakken kip met 3 el agavesiroop en nog een scheutje olijfolie. Laat nog even bakken (zo krijg je een stroperige saus rondom de kip).

5

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en snijd in blokjes. Besprenkel de komkommer en avocadostukjes met 1 tl citroensap.

6

Haal de gebakken rijst uit de oven en schep los met een lepel.

7

Schep de krokante rijst in kommen. Voeg de komkommer, avocado, rode kool en gebakken kip toe. Werk nog af met in elk kommetje 1/2 tl citroensap en schep nog wat van de honingsaus uit de pan eroverheen. Enjoy dinner💗



Categorie, ,

Ingrediënten

 1 zakje basmati rijst 125 g
 3 el soja saus
 1 el sriracha saus
 1 komkommer
 200 g kippenhaasfilet
 1 rijpe avocado
 150 g rauwe voorgesneden rode kool
 2 tl citroensap
 3 el agavesiroop of vloeibare honing
 olijf- of zonnebloemolie
 zwarte peper, zout, paprikapoeder, kippenkruiden

Aanwijzingen

1

Kook de rijst gaar in water met wat zout. Laat het nadien uitlekken in een vergiet.

2

Verwarm de oven op 200 graden op de heteluchtfunctie.

3

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Stort de gekookte rijst erop uit. Besprenkel met de sojasaus, sriracha saus en kruid naar smaak met paprikapoeder. Roer door elkaar en zet 30 minuten in de oven. Laat krokant bakken zonder te roeren.

4

Kruid de kippenhaasjes met kippenkruiden en zwarte peper. Verhit een scheut olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide zijden goudbruin. Besprenkel de gebakken kip met 3 el agavesiroop en nog een scheutje olijfolie. Laat nog even bakken (zo krijg je een stroperige saus rondom de kip).

5

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en snijd in blokjes. Besprenkel de komkommer en avocadostukjes met 1 tl citroensap.

6

Haal de gebakken rijst uit de oven en schep los met een lepel.

7

Schep de krokante rijst in kommen. Voeg de komkommer, avocado, rode kool en gebakken kip toe. Werk nog af met in elk kommetje 1/2 tl citroensap en schep nog wat van de honingsaus uit de pan eroverheen. Enjoy dinner💗

Notes

Crispy rice salad sweet honey chicken