Voor 8 personen:




 4 verse, zachte vijgen
 2 zachte peren
 100 g speltbloem of volkoren meel
 100 g amandelpoeder
 3 al honing of agave siroop
 80 g gesmolten kokosolie of bio roomboter
 handvol pecannoten
 1 el kaneel

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Hak de noten fijn en smelt de kokosolie of de boter. Verwijder de het klokhuis van de peren en snijd in partjes. Snijd de vijgen in partjes.

3

Meng in een kom de bloem, het amandelpoeder, noten, gesmolten olie en de kaneel tot een crumble. Meng in een andere kom de honing met de peer- en vijgenpartjes.

4

Smeer een taartvorm in met wat olie of boter (Je kan ook een springvorm gebruiken, maar weet dat de taart uit elkaar valt nadien!!) Verdeel hierin de peer-vijgenmengeling. Verdeel hierover gelijkmatig de crumble. Zet 25 minuten in de oven. Serveer heerlijk warm! De crumble taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast.



Ingrediënten

 4 verse, zachte vijgen
 2 zachte peren
 100 g speltbloem of volkoren meel
 100 g amandelpoeder
 3 al honing of agave siroop
 80 g gesmolten kokosolie of bio roomboter
 handvol pecannoten
 1 el kaneel

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Hak de noten fijn en smelt de kokosolie of de boter. Verwijder de het klokhuis van de peren en snijd in partjes. Snijd de vijgen in partjes.

3

Meng in een kom de bloem, het amandelpoeder, noten, gesmolten olie en de kaneel tot een crumble. Meng in een andere kom de honing met de peer- en vijgenpartjes.

4

Smeer een taartvorm in met wat olie of boter (Je kan ook een springvorm gebruiken, maar weet dat de taart uit elkaar valt nadien!!) Verdeel hierin de peer-vijgenmengeling. Verdeel hierover gelijkmatig de crumble. Zet 25 minuten in de oven. Serveer heerlijk warm! De crumble taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Notes

Crumble pie van peer en vijgen