Voor 8 personen:
4 verse, zachte vijgen
2 zachte peren
100 g speltbloem of volkoren meel
100 g amandelpoeder
3 al honing of agave siroop
80 g gesmolten kokosolie of bio roomboter
handvol pecannoten
1 el kaneel
1
Verwarm de oven op 200 graden.
2
Hak de noten fijn en smelt de kokosolie of de boter. Verwijder de het klokhuis van de peren en snijd in partjes. Snijd de vijgen in partjes.
3
Meng in een kom de bloem, het amandelpoeder, noten, gesmolten olie en de kaneel tot een crumble. Meng in een andere kom de honing met de peer- en vijgenpartjes.
4
Smeer een taartvorm in met wat olie of boter (Je kan ook een springvorm gebruiken, maar weet dat de taart uit elkaar valt nadien!!) Verdeel hierin de peer-vijgenmengeling. Verdeel hierover gelijkmatig de crumble. Zet 25 minuten in de oven. Serveer heerlijk warm! De crumble taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
4 verse, zachte vijgen
2 zachte peren
100 g speltbloem of volkoren meel
100 g amandelpoeder
3 al honing of agave siroop
80 g gesmolten kokosolie of bio roomboter
handvol pecannoten
1 el kaneel
Geef een reactie