Voor 6 koekjes:



 6 grote medjoul dadels
 100 g meel of bloem naar keuzeik gebruik speltmeel
 5 el sesamzaadjes
 6 kersen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Verwijder de pitten van de dadels door ze eruit te peuteren. Vul een groot glas met 75 ml heet water. Laat de dadels er 5 minuten in weken.

3

Doe de geweekte dadels en het water waarin de dadels zaten in een kom. Voeg het meel (of de bloem) toe en mix met een staafmixer tot een glad beslag. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.

4

Meng de sesamzaden onder het beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm 6 hoopjes van het beslag op het papier met een eetlepel. Duw op elk hoopje een kers er wat in en zet 20 minuten in de oven. Laat ze nadien even afkoelen en eet ze op bij de thee! Je kan ze 3 dagen in de koelkast bewaren!



Ingrediënten

 6 grote medjoul dadels
 100 g meel of bloem naar keuzeik gebruik speltmeel
 5 el sesamzaadjes
 6 kersen

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Verwijder de pitten van de dadels door ze eruit te peuteren. Vul een groot glas met 75 ml heet water. Laat de dadels er 5 minuten in weken.

3

Doe de geweekte dadels en het water waarin de dadels zaten in een kom. Voeg het meel (of de bloem) toe en mix met een staafmixer tot een glad beslag. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.

4

Meng de sesamzaden onder het beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm 6 hoopjes van het beslag op het papier met een eetlepel. Duw op elk hoopje een kers er wat in en zet 20 minuten in de oven. Laat ze nadien even afkoelen en eet ze op bij de thee! Je kan ze 3 dagen in de koelkast bewaren!

Notes

Dadelsesam koekjes met kers