Voor 2 personen:

Voor de torentjes:
 4 pladijsfilets
 3 middelgrote aardappelen
 1 courgette
 6 el olijfolie
 3 teentjes knoflook
 1 cirtroen
 1 liemoen
 4 el kappertjes
 verse tijm
 peper en zout
Voor het currysausje:
 100 ml visbouillon
 1 dl room
 handvol kapertjes
 koriander, kerriepoeder en peterselie
1

Verwarm de oven voor op 190°C.

2

Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

3

Snijd de aardappelen, en de courgettes zonder te schillen, in dunne plakjes (met een mandoline).

4

Pers de knoflookteentjes uit in een bakje en voeg de olijfolie hierbij. Meng de aardappelschijfjes erin. Voeg peper en zout toe.

5

Leg de aardappelen in een rondje op het bakpapier, waarbij je telkens de schijfjes overlapt en dat in 2 laagjes op elkaar. Leg daarna de schijfjes courgette in datzelfde rondje ook in 2 laagjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

6

Haal de ovenplaat even uit de oven, leg eerst 2 schijfjes citroen op elke toren en nadien 1 schijfje limoen met daarop een dubbel gevouwen pladijsfilet. Leg er de tijmtakjes en wat kappertjes bovenop, besprenkel met olijfolie en bak nog 10 à 15 minuten verder in de oven.

7

Doe de visbouillon en de room in een kookpot en laat goed opkoken op een hoog vuur, blijf ondertussen goed roeren. Voeg er de kappertjes aan toe en het kerriepoeder. Werk af met wat koriander en peterselie.

Categorie

Ingrediënten

Voor de torentjes:
 4 pladijsfilets
 3 middelgrote aardappelen
 1 courgette
 6 el olijfolie
 3 teentjes knoflook
 1 cirtroen
 1 liemoen
 4 el kappertjes
 verse tijm
 peper en zout
Voor het currysausje:
 100 ml visbouillon
 1 dl room
 handvol kapertjes
 koriander, kerriepoeder en peterselie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190°C.

2

Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

3

Snijd de aardappelen, en de courgettes zonder te schillen, in dunne plakjes (met een mandoline).

4

Pers de knoflookteentjes uit in een bakje en voeg de olijfolie hierbij. Meng de aardappelschijfjes erin. Voeg peper en zout toe.

5

Leg de aardappelen in een rondje op het bakpapier, waarbij je telkens de schijfjes overlapt en dat in 2 laagjes op elkaar. Leg daarna de schijfjes courgette in datzelfde rondje ook in 2 laagjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

6

Haal de ovenplaat even uit de oven, leg eerst 2 schijfjes citroen op elke toren en nadien 1 schijfje limoen met daarop een dubbel gevouwen pladijsfilet. Leg er de tijmtakjes en wat kappertjes bovenop, besprenkel met olijfolie en bak nog 10 à 15 minuten verder in de oven.

7

Doe de visbouillon en de room in een kookpot en laat goed opkoken op een hoog vuur, blijf ondertussen goed roeren. Voeg er de kappertjes aan toe en het kerriepoeder. Werk af met wat koriander en peterselie.

Notes

Fishy tower full of power met een currysausje (recept: komen eten)