Voor 1 taart (10 porties):
Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Snijd de avocado in stukken en verwijder de schil en de pit. Snijd de citroen in 2. Doe de avocado samen met de appelmoes en het sap van 1 citroen in een kom of blender en mix/blend tot een dikke massa. Voeg daarna de agavesiroop, bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix/blend nogmaals tot een egale massa.
Giet het beslag in de springvorm en zet 10 minuten in de oven.
Maak nu de vulling: roer in een kom de yoghurt, agavesiroop en de rasp van de schil van 1 citroen door elkaar. Giet dit mengsel, nadat de bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, op de chocoladen bodem. Zet nogmaals 45 minuten in de oven.
Laat even afkoelen op het aanrecht. Laat de taart nadien nog een half uur opstijven in de koelkast. Bewaar de taart maximaal 3 dagen in de koelkast!
TIP: wil je dit als ontbijt? Voeg nog wat vers fruit en granola toe!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Snijd de avocado in stukken en verwijder de schil en de pit. Snijd de citroen in 2. Doe de avocado samen met de appelmoes en het sap van 1 citroen in een kom of blender en mix/blend tot een dikke massa. Voeg daarna de agavesiroop, bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix/blend nogmaals tot een egale massa.
Giet het beslag in de springvorm en zet 10 minuten in de oven.
Maak nu de vulling: roer in een kom de yoghurt, agavesiroop en de rasp van de schil van 1 citroen door elkaar. Giet dit mengsel, nadat de bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, op de chocoladen bodem. Zet nogmaals 45 minuten in de oven.
Laat even afkoelen op het aanrecht. Laat de taart nadien nog een half uur opstijven in de koelkast. Bewaar de taart maximaal 3 dagen in de koelkast!
TIP: wil je dit als ontbijt? Voeg nog wat vers fruit en granola toe!
Geef een reactie