Voor 1 taart (10 porties):




Voor de chocoladebodem
 75 g speltbloem of tarwebloem
 1 avocado
 2 tl bakpoeder
 5 el appelmoes suikerarm
 6 el cacaopoeder
 5 el agavesiroop
 1 citroen
Voor de zachte vulling
 400 ml (plantaardige) yoghurt
 3 el agave siroop
 rasp van de citroen

1

Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

2

Snijd de avocado in stukken en verwijder de schil en de pit. Snijd de citroen in 2. Doe de avocado samen met de appelmoes en het sap van 1 citroen in een kom of blender en mix/blend tot een dikke massa. Voeg daarna de agavesiroop, bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix/blend nogmaals tot een egale massa.

3

Giet het beslag in de springvorm en zet 10 minuten in de oven.

4

Maak nu de vulling: roer in een kom de yoghurt, agavesiroop en de rasp van de schil van 1 citroen door elkaar. Giet dit mengsel, nadat de bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, op de chocoladen bodem. Zet nogmaals 45 minuten in de oven.

5

Laat even afkoelen op het aanrecht. Laat de taart nadien nog een half uur opstijven in de koelkast. Bewaar de taart maximaal 3 dagen in de koelkast!

TIP: wil je dit als ontbijt? Voeg nog wat vers fruit en granola toe!



Ingrediënten

Voor de chocoladebodem
 75 g speltbloem of tarwebloem
 1 avocado
 2 tl bakpoeder
 5 el appelmoes suikerarm
 6 el cacaopoeder
 5 el agavesiroop
 1 citroen
Voor de zachte vulling
 400 ml (plantaardige) yoghurt
 3 el agave siroop
 rasp van de citroen

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

2

Snijd de avocado in stukken en verwijder de schil en de pit. Snijd de citroen in 2. Doe de avocado samen met de appelmoes en het sap van 1 citroen in een kom of blender en mix/blend tot een dikke massa. Voeg daarna de agavesiroop, bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix/blend nogmaals tot een egale massa.

3

Giet het beslag in de springvorm en zet 10 minuten in de oven.

4

Maak nu de vulling: roer in een kom de yoghurt, agavesiroop en de rasp van de schil van 1 citroen door elkaar. Giet dit mengsel, nadat de bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, op de chocoladen bodem. Zet nogmaals 45 minuten in de oven.

5

Laat even afkoelen op het aanrecht. Laat de taart nadien nog een half uur opstijven in de koelkast. Bewaar de taart maximaal 3 dagen in de koelkast!

TIP: wil je dit als ontbijt? Voeg nog wat vers fruit en granola toe!

Notes

Flat vegan cheesecake