Voor 6 pancakes:
Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een blender. Blendt tot een smeuïg, dik beslag. Te droog om te blenden? Voeg nog een scheutje melk erbij. Giet in een kom en schep er de blauwe bessen onder door.
Verhit een klontje boter in een koekenpan op vrij hoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Schep er 2 dikke eetlepels van het beslag in per pannenkoek. Verlaag het vuur een beetje en bak gedurende 2 minuten aan 1 zijde. Flip de pancake en laat opnieuw 2 min bakken. Herhaal tot al het beslag op is.
Serveer met wat agavesiroop of maple syrup!
TIP: maak er meteen meer en vries in aparte diepvrieszakjes per portie in. Wil je ze ‘s morgens? Haal ze diepgevroren uit de diepvries, leg ze op een bord en zet 2,5 min. op 600 watt in de microgolfoven. Herhaal als het nog niet volledig ontdooid is.
TIP: hoewel je het totaal niet smaakt en de cottage cheese vooral voor veel eiwitten zorgt, kan je het vervangen door kwark of griekse yoghurt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een blender. Blendt tot een smeuïg, dik beslag. Te droog om te blenden? Voeg nog een scheutje melk erbij. Giet in een kom en schep er de blauwe bessen onder door.
Verhit een klontje boter in een koekenpan op vrij hoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Schep er 2 dikke eetlepels van het beslag in per pannenkoek. Verlaag het vuur een beetje en bak gedurende 2 minuten aan 1 zijde. Flip de pancake en laat opnieuw 2 min bakken. Herhaal tot al het beslag op is.
Serveer met wat agavesiroop of maple syrup!
TIP: maak er meteen meer en vries in aparte diepvrieszakjes per portie in. Wil je ze ‘s morgens? Haal ze diepgevroren uit de diepvries, leg ze op een bord en zet 2,5 min. op 600 watt in de microgolfoven. Herhaal als het nog niet volledig ontdooid is.
TIP: hoewel je het totaal niet smaakt en de cottage cheese vooral voor veel eiwitten zorgt, kan je het vervangen door kwark of griekse yoghurt.
Geef een reactie