Voor 1 persoon:




 1 snede vierkant volkoren brood
 1 ei
 2 el ricotta
 80 ml (plantaardige) melk
 1 (gele)kiwi
 1 tl kaneel
 1 el kokosbloesemsuiker (of ahornsiroop)
 1 el ahornsiroop of agavesiroop
 optioneel: extra fruit naar keuze (bramen)

1

Breek het ei uit in een kommetje. Voeg de melk kokosbloesemsuiker toe. Kluts door elkaar. Voeg dan kaneel en zout toe en kluts nogmaals.

2

Snijd het brood in diagonaal tot 2 driehoeken. Verhit een scheutje olie in een antikleefpan. Haal de broodsneetjes door het ei-melkmengsel. Zorg ervoor dat het ei goed door de boterham is opgeslorpt. Bak beide zijden gedurende 3à4minuten goudbruin op middelhoog vuur.

3

Schil ondertussen de kiwi en snijd in plakjes.

4

Leg de french toasts op een bord. Schep er de ricotta op. Verdeel de kiwi (en extra fruit). Besprenkel met nog wat siroop en/of kokosbloesemsuiker. Enjooyyy!!



Categorie

Ingrediënten

 1 snede vierkant volkoren brood
 1 ei
 2 el ricotta
 80 ml (plantaardige) melk
 1 (gele)kiwi
 1 tl kaneel
 1 el kokosbloesemsuiker (of ahornsiroop)
 1 el ahornsiroop of agavesiroop
 optioneel: extra fruit naar keuze (bramen)

Aanwijzingen

1

Breek het ei uit in een kommetje. Voeg de melk kokosbloesemsuiker toe. Kluts door elkaar. Voeg dan kaneel en zout toe en kluts nogmaals.

2

Snijd het brood in diagonaal tot 2 driehoeken. Verhit een scheutje olie in een antikleefpan. Haal de broodsneetjes door het ei-melkmengsel. Zorg ervoor dat het ei goed door de boterham is opgeslorpt. Bak beide zijden gedurende 3à4minuten goudbruin op middelhoog vuur.

3

Schil ondertussen de kiwi en snijd in plakjes.

4

Leg de french toasts op een bord. Schep er de ricotta op. Verdeel de kiwi (en extra fruit). Besprenkel met nog wat siroop en/of kokosbloesemsuiker. Enjooyyy!!

Notes

Frenchtoasts met ricotta en fruit