Voor 1 persoon:
1 snede vierkant volkoren brood
1 ei
2 el ricotta
80 ml (plantaardige) melk
1 (gele)kiwi
1 tl kaneel
1 el kokosbloesemsuiker (of ahornsiroop)
1 el ahornsiroop of agavesiroop
optioneel: extra fruit naar keuze (bramen)
1
Breek het ei uit in een kommetje. Voeg de melk kokosbloesemsuiker toe. Kluts door elkaar. Voeg dan kaneel en zout toe en kluts nogmaals.
2
Snijd het brood in diagonaal tot 2 driehoeken. Verhit een scheutje olie in een antikleefpan. Haal de broodsneetjes door het ei-melkmengsel. Zorg ervoor dat het ei goed door de boterham is opgeslorpt. Bak beide zijden gedurende 3à4minuten goudbruin op middelhoog vuur.
3
Schil ondertussen de kiwi en snijd in plakjes.
4
Leg de french toasts op een bord. Schep er de ricotta op. Verdeel de kiwi (en extra fruit). Besprenkel met nog wat siroop en/of kokosbloesemsuiker. Enjooyyy!!
CategorieOntbijt
Ingrediënten
1 snede vierkant volkoren brood
1 ei
2 el ricotta
80 ml (plantaardige) melk
1 (gele)kiwi
1 tl kaneel
1 el kokosbloesemsuiker (of ahornsiroop)
1 el ahornsiroop of agavesiroop
optioneel: extra fruit naar keuze (bramen)
Geef een reactie