Voor 2 personen:




 1 grote vel bladerdeeg
 3 el panko of paneermeel
 1 rode ui
 125 g tomatenpuree of passata
 500 g tomaatjes naar keuze (ik gebruik cherrytomaten)
 150 g fetablokjes
 1 handje pijnboompitjes
 scheutje olijfolie, gedroogde basilicum, tijm, en peper
 verse basilicum of munt (speciale toets, kei lekker!)

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi de bodem met panko (voor het vocht uit het bladerdeeg).

3

Halveer de tomaten en snijd in plakjes. Schil de ui en snijd in dunne ringen.

4

Smeer de bodem van het bladerdeeg in met de tomatenpuree of passata. Verdeel de tomaten en ui over het taartdeeg.

5

Voeg de kruiden toe. Overgiet met olijfolie. Verkruimel de feta eroverheen.

6

Bak de galette in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de taart na 10 min met de pijnboompitten en laat dan verder bakken.
Haal de galette uit de oven en werk eventueel af met verse basilicum of munt.



Categorie,

Ingrediënten

 1 grote vel bladerdeeg
 3 el panko of paneermeel
 1 rode ui
 125 g tomatenpuree of passata
 500 g tomaatjes naar keuze (ik gebruik cherrytomaten)
 150 g fetablokjes
 1 handje pijnboompitjes
 scheutje olijfolie, gedroogde basilicum, tijm, en peper
 verse basilicum of munt (speciale toets, kei lekker!)

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi de bodem met panko (voor het vocht uit het bladerdeeg).

3

Halveer de tomaten en snijd in plakjes. Schil de ui en snijd in dunne ringen.

4

Smeer de bodem van het bladerdeeg in met de tomatenpuree of passata. Verdeel de tomaten en ui over het taartdeeg.

5

Voeg de kruiden toe. Overgiet met olijfolie. Verkruimel de feta eroverheen.

6

Bak de galette in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de taart na 10 min met de pijnboompitten en laat dan verder bakken.
Haal de galette uit de oven en werk eventueel af met verse basilicum of munt.

Notes

Galette van tomaat en feta