Voor 1 persoon:




 125 ml zure room of kwark
 65 g havermout
 1 rijpe banaan
 2 tl chiazaden
 handvol rood fruit (diepvries)
 2 el yoghurt (mag met vanillesmaak)
 optioneel: agave siroop

1

Verwarm de oven op 180 graden. Plet de banaan in een kommetje. Voeg de zure room/kwark en havermout toe. Roer alles door elkaar. Verdeel over een ovenbestendig (glazen) bord.

2

Verdeel er het fruit en de chiazaden overheen. Besprenkel met de yoghurt.

3

Zet 25 minuten in de oven op 180 graden.

4

Geniet ervan warm of indien je wenst kan het ook koud opgegeten worden.

5

TIP: de dag nadien warm opeten? Dat kan zeker! Als je het dan nog eens opwarmt dan best een scheutje melk (anders te droog) op het taartje gieten en dan opwarmen in de microgolfoven 3 minuten op 600 watt.



Ingrediënten

 125 ml zure room of kwark
 65 g havermout
 1 rijpe banaan
 2 tl chiazaden
 handvol rood fruit (diepvries)
 2 el yoghurt (mag met vanillesmaak)
 optioneel: agave siroop

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden. Plet de banaan in een kommetje. Voeg de zure room/kwark en havermout toe. Roer alles door elkaar. Verdeel over een ovenbestendig (glazen) bord.

2

Verdeel er het fruit en de chiazaden overheen. Besprenkel met de yoghurt.

3

Zet 25 minuten in de oven op 180 graden.

4

Geniet ervan warm of indien je wenst kan het ook koud opgegeten worden.

5

TIP: de dag nadien warm opeten? Dat kan zeker! Als je het dan nog eens opwarmt dan best een scheutje melk (anders te droog) op het taartje gieten en dan opwarmen in de microgolfoven 3 minuten op 600 watt.

Notes

Gebakken havertaartje met rood fruit