Voor 2 personen:
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper fijn. Hak de walnoten fijn.
Bak de ui glazig in een diepe wokpan in wat olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 15minuten op middelhoog vuur. Schut geregeld op.
Bedek ondertussen een ovenplaat met bakpapier. Leg er de sneedjes Italiaanse ham op en bak ze ca. 5 minuten in de oven. Haal ze er nadien uit.
Maak ook het bechamelsausje. snijd de bloemkool in roosjes. Vul een kookpot met een bodempje water en kook de bloemkool enkele minuutjes beetgaar. Voeg de melk en een eetlepel olijfolie toe en blendt tot een witte brij. Kruid af met peper en nootmuskaat.
Dresseer de pompoenblokjes op een bord. Doe er wat bechamelsaus op en crunch er de prosciutto overheen. Werk af met de nootjes, een eetlepel parmezaan en wat koriander.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper fijn. Hak de walnoten fijn.
Bak de ui glazig in een diepe wokpan in wat olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 15minuten op middelhoog vuur. Schut geregeld op.
Bedek ondertussen een ovenplaat met bakpapier. Leg er de sneedjes Italiaanse ham op en bak ze ca. 5 minuten in de oven. Haal ze er nadien uit.
Maak ook het bechamelsausje. snijd de bloemkool in roosjes. Vul een kookpot met een bodempje water en kook de bloemkool enkele minuutjes beetgaar. Voeg de melk en een eetlepel olijfolie toe en blendt tot een witte brij. Kruid af met peper en nootmuskaat.
Dresseer de pompoenblokjes op een bord. Doe er wat bechamelsaus op en crunch er de prosciutto overheen. Werk af met de nootjes, een eetlepel parmezaan en wat koriander.
Geef een reactie