Voor 2 personen:

 1 Butternut pompoen
 2 tomaten
 1 potje geitenkaas
 1 granaatappel
 takjes tijm (liefst verse)
1

Schil de butternut met behulp van een dunschiller. Verwijder de pitten en snijd in gelijke, vierkante blokjes.

2

Snijd de granaatappel in twee en dan nogmaals in 2 zodat je 4 helftjes hebt. Duw de pitjes eruit boven een hoge kom. Verwijder de witte velletjes.

3

Snijd de tomaten in maantjes en verwijder de kroontjes.

4

Verhit een flinke scheut olijfolie in een antikleefpan. Bak er de stukjes pompoen in gedurende tien minuten op een medium vuur. Roer geregeld om zodat er niets aanbrand. Voeg nog wat olijfolie toe indien nodig.

5

Voeg er de tomaatmaantjes bij en laat nog 3 minuten mee opbakken.

6

Haal van het vuur en doe de pompoen en tomaat in kommetjes. Verdeel er de granaatappel en geitenkaas over. Werk af met de takjes verse tijm.

Ingrediënten

 1 Butternut pompoen
 2 tomaten
 1 potje geitenkaas
 1 granaatappel
 takjes tijm (liefst verse)

Aanwijzingen

1

Schil de butternut met behulp van een dunschiller. Verwijder de pitten en snijd in gelijke, vierkante blokjes.

2

Snijd de granaatappel in twee en dan nogmaals in 2 zodat je 4 helftjes hebt. Duw de pitjes eruit boven een hoge kom. Verwijder de witte velletjes.

3

Snijd de tomaten in maantjes en verwijder de kroontjes.

4

Verhit een flinke scheut olijfolie in een antikleefpan. Bak er de stukjes pompoen in gedurende tien minuten op een medium vuur. Roer geregeld om zodat er niets aanbrand. Voeg nog wat olijfolie toe indien nodig.

5

Voeg er de tomaatmaantjes bij en laat nog 3 minuten mee opbakken.

6

Haal van het vuur en doe de pompoen en tomaat in kommetjes. Verdeel er de granaatappel en geitenkaas over. Werk af met de takjes verse tijm.

Notes

Gebakken pompoen met geitenkaas en granaatappel