Voor 2 personen:



 2 zalmfilets
 2 courgettes
 1 grote zoete aardappel
 olijfolie
 peper, Himalaya zout en paprikapoeder

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Leg de frietjes op een ovenplaat dat bedekt is met bakpapier. Kruid goed af met paprikapoeder en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Zet voor ca. 25 minuten in de oven. Roer geregeld om.

3

Snijd ondertussen de topjes van de courgettes eraf en snijd in hele fijne plakjes. Kruid de plakjes courgette met peper en zout. Laat wat olijfolie warm worden in een grillpan. Grill de courgettenplakjes aan elke zijde gedurende ongeveer 1 minuut op de grillpan goudbruin. Houd de plakjes warm in wat zilverfolie.

4

Bak ondertussen in een antiaanbakpan de zalmfilets op een laag vuur. Serveer nadien de frietjes met de gegrilde courgette en zalm!



Ingrediënten

 2 zalmfilets
 2 courgettes
 1 grote zoete aardappel
 olijfolie
 peper, Himalaya zout en paprikapoeder

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Leg de frietjes op een ovenplaat dat bedekt is met bakpapier. Kruid goed af met paprikapoeder en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Zet voor ca. 25 minuten in de oven. Roer geregeld om.

3

Snijd ondertussen de topjes van de courgettes eraf en snijd in hele fijne plakjes. Kruid de plakjes courgette met peper en zout. Laat wat olijfolie warm worden in een grillpan. Grill de courgettenplakjes aan elke zijde gedurende ongeveer 1 minuut op de grillpan goudbruin. Houd de plakjes warm in wat zilverfolie.

4

Bak ondertussen in een antiaanbakpan de zalmfilets op een laag vuur. Serveer nadien de frietjes met de gegrilde courgette en zalm!

Notes

Gegrilde courgette met gebakken zalm & sweet potato