Voor 2 personen: 




Voor de kip en paella:
 2 kippenfilets (ca. 170 g)
 250 g paella rijst
 1 blokje groentebouillon
 olijfolie en bbq kruiden
Voor de salade:
 2 stronken witloof
 1 zoete appel
 2 el yoghurt
 peper en zout
 optioneel: handje granaatappelpitjes
Voor de pindasaus:
 200 g pindakaas
 200 ml halfvolle melk
 2 el ketjap manis
 1 tl sambal
 1 teentje knoflook

1

Doe 4 el olijfolie in een kommetje. Voeg de bbq kruiden toe en meng. Smeer de kippenfilets in met de kruidige olijfolie. Grill op de bbq of grillpan.

2

Verhit de olijfolie in een wokpan. Voeg de paella rijst toe en bak glazig. Voeg dan 100 cl water en het bouillonblokje toe. Laat 15 min op laag vuurtje koken. Roer regelmatig om.

3

Maak de saus. Snijd de knoflook fijn, doe deze samen met de sambal en de ketjap in een kommetje en meng het goed. Doe de pindakaas in de pan samen met 150 ml van de melk. Laat zachtjes smelten en roer tot een mooi glad geheel. Op een gegeven moment word de saus dikker, op dat moment voeg je het lookmengsel toe en het laatste restje van de melk. Laat nog even zachtjes pruttelen op laag vuur en klaar.

4

Maak de witloofsalade. Snijd de witloof in 2. Verwijder de harde kern en snijd in fijne stukjes. Snijd de appel in 2 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes. Meng de appel samen met de yoghurt, eventueel granaatappel, peper en zout. Klaar.

5

Serveer de paellarijst met de gegrilde kip, pindasaus en de witloofsalade. Smakelijk!



Categorie,

Ingrediënten

Voor de kip en paella:
 2 kippenfilets (ca. 170 g)
 250 g paella rijst
 1 blokje groentebouillon
 olijfolie en bbq kruiden
Voor de salade:
 2 stronken witloof
 1 zoete appel
 2 el yoghurt
 peper en zout
 optioneel: handje granaatappelpitjes
Voor de pindasaus:
 200 g pindakaas
 200 ml halfvolle melk
 2 el ketjap manis
 1 tl sambal
 1 teentje knoflook

Aanwijzingen

1

Doe 4 el olijfolie in een kommetje. Voeg de bbq kruiden toe en meng. Smeer de kippenfilets in met de kruidige olijfolie. Grill op de bbq of grillpan.

2

Verhit de olijfolie in een wokpan. Voeg de paella rijst toe en bak glazig. Voeg dan 100 cl water en het bouillonblokje toe. Laat 15 min op laag vuurtje koken. Roer regelmatig om.

3

Maak de saus. Snijd de knoflook fijn, doe deze samen met de sambal en de ketjap in een kommetje en meng het goed. Doe de pindakaas in de pan samen met 150 ml van de melk. Laat zachtjes smelten en roer tot een mooi glad geheel. Op een gegeven moment word de saus dikker, op dat moment voeg je het lookmengsel toe en het laatste restje van de melk. Laat nog even zachtjes pruttelen op laag vuur en klaar.

4

Maak de witloofsalade. Snijd de witloof in 2. Verwijder de harde kern en snijd in fijne stukjes. Snijd de appel in 2 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes. Meng de appel samen met de yoghurt, eventueel granaatappel, peper en zout. Klaar.

5

Serveer de paellarijst met de gegrilde kip, pindasaus en de witloofsalade. Smakelijk!

Notes

Gegrilde kip met paellarijst en pindasaus